Foci

Hoppá, nem csak a Barca írt történelmet szerdán

A katalán össznépi katarzis árnyékában volt itt egy másik mérkőzés is, ahol egy 27 éves gaboni-francia állampolgár elég nagyot alkotott.

A BL-történetének legnagyobb fordításaként sporttörténelmi tankönyvekbe bevonuló szerda esti Barcelona-PSG (6-1, összesítésben 6-5) árnyékában azért volt itt egy másik mérkőzés is. A Borussia Dortmund látszólag elég simán elintézte a Benficát (4-0, összesítésben 4-1) és ezzel a katalánok mellett ők is továbbjutottak a legjobb nyolc európai klubcsapat közé.

Ami érdekes, Pierre-Emerick Aubameyang három gólt is jegyzett a négyből. A franciaországi Laval városban született 27 éves labdarúgó kettős állampolgár, mert amúgy egy gaboni család sarja. Ennek megfelelően 50 alkalommal erősítette már az afrikai ország nemzeti tizenegyét.

Így az is elmondható immár róla, hogy ő az első afrikai labdarúgó, aki a BL egyenes kieséses szakasza során mesterhármast lőtt. Így:

Nem is lehet azon csodálkozni, hogy szerda éjszaka a Dortmund edzője is Aubameyangot fényezte.

Ha az első meccsen nem is, de ma az igazi Pierre-Emerick Aubameyangot láthattuk, tökéletesen játszott. Remekül kezdtünk, kicsit elfáradtunk a saját iramunktól, de a második félidő már topfutballt hozott.

Nem mondom, hogy ilyen eredményt vártam, mert akkor az azt jelenteni, hogy lebecsültük a Benficát, amely egy nagy, büszke klub, és mi respektáltuk ezt a tényt, azonban megérdemelten mentünk tovább. Természetesen, ha már eddig eljutottunk, a következő cél a legjobb négy, és ezért keményen dolgozunk majd

– fogalmazott Thomas Tuchel, a dortmundiak mestere.

Korán gólt kaptunk, aztán rendeztük a sorokat, jobban, szebben futballoztunk. Mindenki láthatta, hogy remekül teljesítettünk, hiszen a szünet után is voltak gólszerzési lehetőségeink. Ezek azonban kimaradtak és jött a pár perces rövidzárlat, kaptunk gyors egymás után két gólt és már nem tudtuk megfékezni a Dortmundot. Jövőre is itt leszünk a BL-ben, hogy méltóképpen képviselhessük a portugál labdarúgást!

– értékelt a Benfica mestere, Rui Vitória.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Borussia Dortmund – Benfica 4-0 (1-0)
Összesítésben: 4-1 a Dortmund javára

Gólszerző: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)

FC Barcelona – Paris Saint-Germain 6-1 (2-0) Összesítésben: 6-5 a Barcelona javára
Gólszerző: L. Suárez (3.), Kurzawa (40. – öngól), Messi (50. – büntetőből), Neymar (88., 90. – büntetőből), Sergi Roberto (90+5.) ill. Cavani (62.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik