Foci

BL: minden katalán Angel Di Maríán röhög

Az argentin szélsőből előbújt a Real Madrid vér. Mennybe mehetett volna, ám most minden bizonnyal lelkiismeret-furdalás és rémálom gyötri.

Kikockáztunk két jelenetet a szerda esti Barca-PSG extázisból, ami azt bizonyítja, mennyire kevésen múlik az, hogy valakiből pozitív vagy negatív értelemben lesz hős.

Angel Di María az iskolapélda, aki még a Barcelona 3-0-ás vezetésénél, az 55. percben állt be a Paris Saint-Germain elleni BL-nyolcaddöntő szerda esti, végül össznépi katalán katarzissal és továbbjutással végződő visszavágóján (6-1). Francia részről az egykori Real Madrid kedvencnek volt talán a legkönnyebb dolga, hiszen 2010-14 között majd tucatnyi feszültséggel teli El Clásicót játszott a Nou Campban, így számára meglehetősen ismerős volt az a hangulat és nyomás, ami a PSG játékosokat fogadta.

Csak negyven percet töltött a pályán, de lényegét tekintve párizsi szempontból duplán főszereplővé vált.

1, Pozitív főhős lehetett volna…

Az arab tulajdonosok imába foglalták volna a nevét, olajkutat kapott volna, és ki tudja mit a francia szurkolóktól, ha a 85. percben, még 3-1-es Barcelona vezetésnél, amikor Verratti zseniális passzal kiugratta belövi az ordító gólhelyzetét.

Angel Di Maríát ez a mozdulat még sokáig kísérteni fogja forrás: youtube.com

Javier Mascherano azonban ott lihegett a nyakában. Hatalmas rutinnal csak annyira pöckölte meg az előtte ajtó ablak helyzetben lévő támadó lábát, hogy hiába guvadt ki az alapvonali bíró szeme, ezt nem vette észre, Di María meg valami hihetetlen esetlen módon mellé lőtte a ziccert.

Megjegyezzük, Mascherano annyiban korrekt volt, a találkozó után elismerte, egyértelmű, hogy szabálytalankodott argentin válogatottbeli csapattársa ellen.

2, …de negatív hős lett

Így a 3-2, és továbbjutást érő gól helyett mindenki arra a Di María mozdulatra fog emlékezni inkább, amit Cavani szépítő találata után mutatott. Íme:

Angel, Angel, bizony ez nem volt szép Forrás: youtube.com

Mondhatni előjött belőle az egykori Real Madrid vér, amikor bemutatott, csendre intette a katalán szurkolókat. Utólag bebizonyosodott, azon túl, hogy sportszerűtlen volt, kicsit elhamarkodta a dolgot, aminek köszönhetően pozitívból negatív főhős lett. A Barcelona-szurkolók azóta is rajta röhögnek.

A mérkőzés teljes összefoglalója itt.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

FC Barcelona – Paris Saint-Germain 6-1 (2-0) Összesítésben: 6-5 a Barcelona javára
Gólszerző: L. Suárez (3.), Kurzawa (40. – öngól), Messi (50. – büntetőből), Neymar (88., 90. – büntetőből), Sergi Roberto (90+5.) ill. Cavani (62.)

Borussia Dortmund – Benfica 4-0 (1-0) Összesítésben: 4-1 a Dortmund javára
Gólszerző: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik