Foci

EL: az egyik házi rangadó eldőlt, az utolsó percben kapott ki a korábbi Fradi-védő csapata

A korábban lejátszott három mérkőzés után öt találkozóval folytatódott a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntője. A magyar idő szerint 21.05-kor kezdődő odavágót között két házi rangadót is rendeztek, valamint pályára lépett az ősszel még a Fradiban játszó hátvéd is.

A már a sorsolás után tuti volt, hogy belga és német csapat lesz a negyeddöntőben, a Gent ugyanis a Genk, a Schalke pedig a Borussia Mönchengladbach együttesével találkozik a legjobb tizenhat között.

A belga rangadó már az első mérkőzés első félidejében eldőlt, akkor ugyanis az idegenben játszó Genk 4-1-re vezetett, végül pedig 5-2-re győztek. Pedig a Gent 2-4-nél büntetőt hibázott, utána pedig azonnal betaláltak a vendégek. A hazaiaknál sérülés miatt nem játszott a korábban a Videotonban is megforduló Renato Neto.

A német párharc ennél jóval kiegyenlítettebb volt. Érdekesség, hogy a Gladbach és a Schalke öt nappal korábban is találkozott, akkor a Bundesligában 4-2-re nyert a Borussia. A hat gólt most nem tudták megközelíteni a csapatok, az 1-1 Dieter Hecking fiai számára biztató az egy hét múlva sorra kerülő visszavágó előtt.

Az FK Krasznodarban ezúttal is kezdő volt Cristian Ramírez, aki tavaly ősszel még a Fradi alapembere volt. Az ecuadori védő végig a pályán volt, együttese pedig az utolsó percben kapott ki a Celta Vigo otthonában.

A parázs hangulatú görög-török csatában nem született döntés, Pireuszban az Olympiakosz 1-1-re volt képes a Besiktas ellen. Az AS Roma kikapott, és Lyonban elszenvedett 4-2 után nehéz helyzetben vannak a Farkasok.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Európa Liga, nyolcaddöntő, odavágó

Gent – Genk 2-5 (1-4)
Gólszerző: Kalu (27.), Coulibaly (61.) ill. Malinovsky (21.), Colley (33.), Samata (41., 72.), Uronen (45+2.)
Kiállítva: Esiti (84.)

Schalke – Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-1)
Gólszerző: Burgstaller (25.) ill. Hofmann (15.)

Celta Vigo – FK Krasznodar 2-1 (0-0)
Gólszerző: Wass (50.), Beauvue (90.) ill. Claesson (56.)

Olympiakosz – Besiktas 1-1 (1-0)
Gólszerző: Cambiasso (36.) ill. Aboubakar (53.)

Olympique Lyon – AS Roma 4-2 (1-2)
Gólszerző: Diakhaby (8.), Tolisso (47.), Fekir (74.), Lacazette (90+2.) ill. Salah (20.), Fazio (33.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik