Foci

Kirúgta német focicsapata a kocsmai bunyóba keveredett világbajnokot

Hétfő esti kimaradása miatt megvált világbajnok labdarúgójától, Kevin Grosskreutztól a német másodosztályban éllovas VfB Stuttgart. A klub egyik vezetője, Jan Schindelmeiser úgy fogalmazott, a történtek nem maradhattak következmények nélkül, miután az első csapat játékosai egyébként is a kirakatban vannak, de a fiatalok számára mindenképpen példaképek. Hozzátette: a labdarúgó elismerte, hogy butaságot csinált.

Maga Grosskreutz is tartott egy sajtótájékoztatót, ahol a Bild cikke szerint sírva kért bocsánatot mindenkitől. Köszönetet mondott a klubnak, a csapattársaknak és a szurkolóknak is, majd olyan kijelentést tett, ami alapján nem kizárt, hogy visszavonul.

Nyugalomra van szükségem, nem akarok része lenni a profi labdarúgásnak. Megkérem a sajtót, hogy ezt tartsa tiszteletben és sem a családomat, sem engem ne zaklassanak.

A 28 éves védő hétfőn éjjel keveredett verekedésbe, s miután a fejét ütés érte, kórházba kellett szállítani. Az eset kapcsán négy embert őrizetbe vettek.

Grosskreutz – aki akkoriban a Borussia Dortmundban játszott – tagja volt a 2014-ben vb-aranyat nyert német válogatott keretének, bár nem lépett pályára a brazíliai tornán.

Fotó: Europress/dpa/Sören Stache

Ajánlott videó

Olvasói sztorik