Foci

Nem bírt a sereghajtóval a Vasas, már kieső helyen áll a Debrecen

Öt mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 21. fordulójában szombat délután. A parádés őszi szezont produkáló Vasas idén először lépett pályára (egy hete a pálya rossz állapota miatt maradt el a meccsük), az angyalföldiek ellenfele a sereghajtó Gyirmót volt az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.

Meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést, a 24. percben Novák Csanád talált a kapuba (0-1). Sokáig úgy tűnt, a vendégeké lesz a három pont, de a 80. percben jött Király Botond és beállította az 1-1-es végeredményt.

A forduló előtt második helyen álló Budapest Honvéd a Fradi elleni döntetlennel nyitó Debrecent látta vendégül. Az egész mérkőzésen Marco Rossi fiai játszottak fölényben, de a gól csak nem akart összejönni. Aztán jött a 84. perc, amikor a csereként beálló Kabangu nagy passza után a remek szezont futó Eppel Márton bombázott a kapuba (1-0).

A vereséget szenvedő DVSC ezzel kieső helyre csúszott vissza, miután az MTK egy rendkívül fordulatos mérkőzésen 3-2-re győzni tudott Mezőkövesden a Diósgyőr ellen. Gera Dániel gyors találatával a fővárosiak szerezték meg a vezetést, de a szünetben már a miskolciaknál volt az előny.

A Torghelle Sándort eltiltás miatt nélkülöző kék-fehérek az új igazolás, Yuri Kolomoets góljával előbb egyenlítettek, majd Kanta József hatalmas szabadrúgásgóljával a győzelmet is behúzták, így szezonbeli ötödik sikerüket aratták.

A Tomislav Sivic edzette Mezőkövesd egy ötösbe szaladt bele Pakson, míg az Újpest Sopronban a Szombathely ellen feledtette a Videoton elleni súlyos vereséget.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – OTP Bank Liga, 21. forduló

Vasas – Gyirmót 1-1 (0-1)
Gólszerző: Király (80.) ill. Novák (26.)

Budapest Honvéd – Debrecen 1-0 (0-0)
Gólszerző: Eppel (84.)

Diósgyőr – MTK 2-3 (2-1)
Gólszerző: Ramos (17. – öngól), Fülöp (42.) ill. Gera (6.), Kolomoets (53.), Kanta (72.)

Haladás – Újpest 0-2 (0-1)
Gólszerző: Perovic (13.), Szűcs (90+2.)

Paks – Mezőkövesd 5-0 (4-0)
Gólszerző: Szabó (19.), Gévay (26.), Kulcsár (32.), Papp (41.), Bartha (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik