Foci

Várhidi Péter: Hülyének azért ne nézzenek

Vasárnap Tatabánya – Gyirmót II meccset rendeztek volna a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában, de a mérkőzés elmaradt, mert a kezdésre csak a vendégcsapat, illetve a játékvezetők jelentek meg teljes létszámban.

A 107 éves klub a csőd szélére került, a játékoskeret szétszéledt. Az üggyel kapcsolatban a korábbi szakmai igazgató, Várhidi Péter osztott meg részleteket a Nemzeti Sporttal.

Nagyon sajnálom, ami Tatabányán történik. Amikor odakerültem, hétből hét meccset megnyertünk, úgy mentünk el a nyári szünetre, hogy a következő szezonra masszív középcsapatot hozunk össze.  Noha a cég korábbról tartozásokat halmozott fel, azt az ígéretet kaptuk, hogy az MLSZ-től érkező harminc- és a várostól befolyó húszmillió forintból gazdálkodhatunk, a tartozást a tulajdonosok rendezik. A keretet összeállítottuk, a szövetség és az önkormányzat által ígért támogatás megérkezett, csak  éppen nem jutott el hozzánk, mert mind elment a korábbi időszak adósságaira; abban a pillanatban világossá vált, hogy nincs értelme a munkának. Ezen a szinten jó csapat  épült, de amikor a fizetésed sem kapod meg, sőt, az üzemanyagköltséget sem adják oda, csupán ígérik, fel kell állni. Azért hülyének ne nézzenek! A munkaügyi pert első fokon megnyertem, de tudom, ha a cég megszűnik, a pénzt aligha kapom meg. Pedig mindannyian dolgoztunk volna! Ám úgy nincs értelme, ha minden nap becsapva érzed magad. Sajnálom a klubot, a szurkolókat, a játékosokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik