Foci

Az megvan hányszor cserélt Henning Berg, a Videoton vezetőedzője a Debrecen elleni bajnokin?

A Videoton labdarúgócsapata őrzi második helyét a bajnokságban, a hétközi, Budafok elleni kupablama (kupaszégyen?) után a székesfehérváriak 1-0-ra nyertek Debrecenben szombat este. Bár a Lokinak nem megy valami jól a szezonban, azért rangadó volt ez, a Vidi győzött, úgyhogy nem feltétlen kellene Henning Berg vezetőedzővel foglalkozni.

A norvég tréner azonban egyet sem cserélt, ami mindenképpen fura.

A Videoton a nyári átigazolási szezon hajrájában több játékost is igazolt, gyakorlatilag annyi labdarúgó alkotja a keretet, hogy ha a sztenderd kezdő mellett kiállítana egy második csapatot is a klub, az jó eséllyel pályázna az NB I középmezőnyébe. Ennek ismeretében furcsa, hogy Berg nem cserélt egyszer sem Debrecenben, de aki követi a Vidi szereplését, az tulajdonképpen már meg sem lepődik.

A szezon elején, a DVTK, a Paks és a Vasas ellen még a maximális cserelehetőséget használta ki Berg. Augusztus elején, a Gyirmót elleni 4-0-s győzelem alkalmával már csak egyszer változtatott a csapaton, azóta az MTK, a Loki, az Újpest, a Ferencváros, a Paks és a Gyirmót elleni mérkőzéseket leszámítva egyszer vagy kétszer cserélt csak, sokszor csak időhúzó jelleggel. Azaz a bajnoki szezon felében nem élt a maximális változtatási lehetőséggel.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Persze nem azért van a három cserelehetőség mérkőzéseken, hogy azt kötelező jelleggel kimaxolják az edzők, ha egyet vagy kettőt akarnak cserélni, akkor annyit cserélnek, ha egyet sem, hát egyet sem. De a Videoton játéka egyelőre közel sem olyan meggyőző, hogy azt mondhassuk, Henning Berg nem akar megbontani egy jól működő gépezetet. Úgyhogy marad az értetlenkedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik