Foci

A Newcastle United is érintett a pedofilbotrányban, Rooney is megszólalt az ügyben

A Guardian beszámolója szerint a Newcastle United egyik korábbi futballistája is megkereste a hatóságokat azzal, hogy a múltban szexuális zaklatás áldozata lett a patinás klubnál.

A sértett elmondása szerint George Ormond követte el ellene a szörnyű tettet, akit korábban hatéves börtönbüntetésre ítéltek gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszak vádjával.

Korábban Andy Woodward és Steve Walters számoltak be hasonló bűncselekményről, őket Barry Bennell bántalmazta a Crewe Alexandránál. A sértettek szerint rengetegen járhattak hasonló cipőben a 80-as, 90-es években, így az angol szövetség egy ingyenesen hívható számot hozott létre, melyre az első két órában 50 bejelentés érkezett.

Borzasztó, hogy a kollégáim ilyen szörnyű dolgokon mentek keresztül. Andy Woodward nagyon bátor volt, hogy előállt a történetével, arra biztatok mindenkit, aki hasonló traumán ment keresztül, hogy hívja fel ezt a telefonszámot, és mesélje el a történetét. Fontos, hogy tudják az emberek, van segítség, nem kell a magányukban szenvedniük

-nyilatkozta Wayne Rooney, a gyermekek elleni erőszak ellen életre hívott szervezet (NSPCC) nagykövete.

Ne hagyd ki az ősz legjobb legjobb focimeccseit. Fogadj a Tippmixpron!

George Ormondot 2002-ben 12 különböző szexuális bűncselekményben találták bűnösnek, 16 éven aluli fiúkkal fajtalankodott 1975 és 1999 között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik