Foci

Európa Liga: Rooney rekorder lett, simán nyert a United

A Manchester United abban a tudatban léphetett pályára a Feyenoord ellen az Európa Ligában, ha kikap holland ellenfelétől, már az utolsó forduló előtt búcsúzik a csoportkörtől.

José Mourinho legénysége ennek megfelelően bekezdett, több helyzetet is kialakított, ennem ellenére egy kontra után majdnem a vendégek szerezték meg a vezetést. A 27. percben Karsdorp lövését kézzel, majd Kuyt ismétlését lábbal védte nagy bravúrral Romero.

A 35. percben aztán megszerezte a vezetést a United, Ibrahimovic passzolt a leshatáron helyezkedő Rooney-nak, aki a kimozduló kapus felett a hálóba emelt (1-0). A válogatott csatár karrierje 39. európai kupagólját szerezte meg a Manchester United színeiben, ezzel pedig az MU történetének legjobb kontinentális mesterlövésze lett, megelőzve a 38 gólos Ruud van Nistelrooyt.

A fordulást követően is fölényben játszott játszottak a Vörös Ördögök, sok helyzetet kialakítottak, a másodikat végül a 70. percben sikerült megszerezniük. Egy Ibrahimovic – Rooney – Mata összjáték után a spanyol játékmester lőtt a kapuba (2-0).

Öt minutummal később Ibra éles szöglet középre tett labdája Jones kapusról pattant be (3-0), amellyel végleg eldőlt a mérkőzés. A végeredményt Lingard állította be egy szép csavarással a ráadás perceiben (4-0).

Győzelmével a United nagy lépést tett a továbbjutás felé, már egy Zorya elleni idegenbeli döntetlennel ott lesznek a tavaszi folytatásban.

Kassai Viktor vezette az Athletic Bilbao – Sassuolo összecsapást az F csoportban. A hétvégi Vasas – Ferencváros után ezúttal most egyszer sem mutatott a büntetőpontra. A baszkföldi összecsapás 3-2 lett. A csoport másik meccsén a Genk megverte a Rapid Wient, az osztrákoknál Szántó Tamás nem került be a meccskeretbe. A Bilbao és a Genk is továbblépett.

A D-jelű négyesben Vad II. István fújta a sípot Írországban, ahol a holland AZ Alkmaar egy korai góllal győzött a Dundalk otthonában.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Az E csoportban az AS Roma a Plzen elleni hazai győzelemmel továbbment. A kvartett másik meccsén, az Austria Wien és az Astra csörtéjén vendég győzelem született, de a másik továbbjutó kiléte így is csak az utolsó körben dől el.

Az Olympiakos és a St. Étienne egy saját közönsége előtt kiharcolt döntetlennel kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba.

Eredmény – Európa Liga, csoportkör, 5. forduló

A csoport:
Manchester United – Feyenoord 4-0 (1-0)
Gólszerző: Rooney (35.), Mata (70.), Jones (75. – öngól), Lingard (90+2.)

B csoport:
Olympiakos – Young Boys 1-1 (0-0)
Gólszerző: Fortounis (48.) ill. Hoarau (58.)

C csoport:
St. Étienne – Mainz 0-0

D csoport:
Dundalk – AZ Alkmaar 0-1 (0-1)
Gólszerző: Weghorst (9.)

E csoport:
AS Roma – Plzen 4-1 (1-1)
Gólszerző: Dzeko (11., 61., 88.), Perotti (82.) ill. Zeman (18.)

Austria Wien – Astra 1-2 (0-0)
Gólszerző:
Rotpuller (57.) ill. Florea (79.), Budescu (87. – büntetőből)
Kiállítva: Grünwald (65 . – Austria)

F csoport:
Genk – Rapid Wien 1-0 (1-0)
Gólszerző: Karelis (11.)

Athletic Bilbao – Sassuolo 3-2 (1-1)
Gólszerző: R. García (10.), Aduriz (58.), Lekue (79.) ill. Balenziaga (2. – öngól), Ragusa (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik