Foci

OTP Bank Liga: Négy tizenegyes, két kiállítás és négy gól a 16. forduló rangadóján

Az OTP Bank Liga 16. fordulójának rangadóján a listavezető Vasas a Ferencváros együttesét fogadta.

Rögtön az első percben helyzetbe kerültek a vendégek, Hajnal Tamás lőtt a kapu fölé. A 9. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Marco Djuricin lőtt a jobb alsóba, gyorsan vezetést szerzett tehát a címvédő.

Öt perccel később tizenegyeshez jutott a Vasas, Berecz Zsombor ugratta ki Remili Mohamedet, utóbbi játékost Lovrencsics Gergő borította fel. Ádám Martin azonban kihagyta a büntetőt, Dibusz Dénes védte a jobb alsó felé tartó labdát.

A 27. percben Gera Zoltán lőtt kapásból kapura, Nagy Gergely paskolta ki a labdát. Nem sokkal később Lovrencsics pakolt oda Korcsmár Zsoltnak, a kecsegtető helyről járó szabadrúgást Remili lőtte a jobb felső fölé.

A 49. percben emberhátrányba került a Ferencváros, Cristian Ramírezt vitték földre, az ecuadori játékos pedig a földön fekve visszarúgott ellenfelének. Kassai Viktor nem sokat teketóriázott, leküldte a pályáról a 22 éves védőt.

Michal Nalepa még pályára sem lépett máris besárgult, nem kapott engedélyt a bírótól, ezért kellett bűnhődnie. Az 57. percben Gera szabadrúgását paskolta ki Nagy a bal alsóból.

A Vasas a második tizenegyesét kapta a meccsen a 71. percben, ezt is Remili Mohamed harcolta ki, ezúttal is Lovrencsics szabálytalansága után. Dibusz ezt a büntetőt is hárította, a felsőlécre paskolta Mahir Saglik bombáját, majd a kipattanót is elütötte.

A túloldalon Nagy Dominik beadása után Lovrencsics lőtt bevetődve a kapu fölé. A 84. percben Saglik éles szögből próbálkozott, Dibusz azonban ismét a helyén volt. Egy perccel később az FTC-portás buktatta Saglikot, jöhetett a harmadik hazai büntető. Utóbbi játékos azonban előbb piros lapot kapott a Vladan Csukiccsal szemben elkövetett taposása után.

Ferenczi István végezte el ezt a tizenegyest, ezt már nem védte a Fradi-kapus, higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt a 39 éves játékos.

A hosszabbításban Böde Dániel lerántása után a zöld-fehérek is tizenegyeshez jutottak, melyet Gera értékesített, így a 92. percben ismét vezetést szereztek a vendégek. A rutinos középpályás pályafutása első gólját lőtte a Vasasnak.

Ezzel még mindig nem volt vége, hiszen Ferenczi az utolsó percben egyenlített, közelről fejelt a kapu bal oldalába a rutinos támadó, így 2-2-vel ért véget a rangadó.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

A Vasas így már négy ponttal vezet a Mezőkövesden betliző Videoton előtt, a Ferencváros pedig a harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 16. forduló, végeredmény:

Vasas – FTC 2-2 (0-1)
G: Ferenczi 88. 90+3 – az elsőt büntetőből, illetve Djuricin 9., Gera 90+2 – büntetőből

Ajánlott videó

Olvasói sztorik