Foci

Nincs huligánpara Angliában, de rég volt ekkora balhé

Szerdán a West Ham United hatalmas győzelmet aratott az angol Ligakupában, a Kalapácsosok a városi rivális Chelsea-t 2-1-re legyőzve jutottak tovább. Emellett ugyanakkor hatalmas botrányt okozott még a meccs, ugyanis volt egy nagy szurkolói balhé.

A londoni olimpiai stadionban a két szurkolótábor tagjai székeket és pénzérmeket dobáltak egymás felé, és verekedés is volt.

A biztonságiaknak sikerült viszonylag hamar megfékezni az indulatokat, de napjainkban az ilyen jelenetek egyáltalán nem megszokottak Angliában. Ebben a túlfűtött szurkolók mellett a stadionnak és a rendezőknek is szerepük van: a létesítmény nem labdarúgómeccsekre épült, így nem a legideálisabb helyszín és kevés biztonsági embert jelöltek ki a meccsre, a 46 ezer nézőre 900-an jutottak mindössze.

Helyzet van! Ne hagyd ki a legjobb meccseket. Tippelj a Tippmixpron!

Azonnal meg is kezdte az intézkedéseket a klub, a Guardian cikke szerint már azonosítják be a rendbontókat a West Hamnél a felvételek alapján, legalább 200-an számíthatnak kitiltásra. És ők még csak a verekedők, további drukkereket tilthatnak ki a csapat meccseiről, mert páran homofób molinókon üzentek John Terrynek, a Chelsea rutinos játékosának.

Én inkább meglepett vagyok, mint csalódott. Amúgy szerintem nincs huligánprobléma Angliában, 200 ember miatt nem lehet általános problémáról beszélni. Remélem a West Ham hamar megoldást talál a problémára

mondta a Reutersnek Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere a balhéval kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik