Foci

Storck: a magyar foci felkerült az európai térképre

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyar foci előrelépett, amiben szerepet játszott a válogatott Európa-bajnoki szereplése is. Állítja, a csapat és a szurkolótábor egymásra talált.

A szakember a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt is elmondta, hogy a sok munkának hála a válogatott jó úton jár, és

mert rengeteg tehetségünk van az utánpótlásban, aligha kell aggódnunk a jövő miatt.

Hiányzott az erő

A válogatott Feröer ellen kezdte meg a 2018-as világbajnokságra a selejtezőket, egy rém gyenge meccsen lett döntetlen az eredmény, Storck szerint nem voltak kellőképpen felkészülve, játékosaiból hiányzott az erő és a meccsterhelés is.

Azt mondja, Svájc ellen már úgy fociztak, mint az Eb-n, igaz, vereség lett a vége. A lettek ellen nyert először a csapat, állítja, megérdemelték a sikert, de az ellenfél többször hibára kényszerítette a magyar védelmet, ezt a kapitány is belátta.

Dzsudzsák Balázsról azt mondta, megkérdőjelezhetetlen a helye a csapatban, az idősebb játékosokkal együtt ő a kapocs az edzők és a pályán lévők között. De javulnia kell, felvennie a ritmust.

Gera Zoltán szerinte sokat segít a fiataloknak a beilleszkedésben, Kleinheisler László pedig Svájc ellen nem úgy játszott, ahogy várták tőle, a lettek ellen javított. Az előkészítés mellett gólokat is várnak tőle.

Nem lesz összetartás

Andorra következik, Storck szerint is kötelező a győzelem, de szervezett csapat érkezik Magyarországra. Türelmes játékot vár a csapattól, meglesznek a lehetőségeink. „Nem kísérletezni akarunk, hanem eredményesnek lenni”, mondta.

Majd a svédek elleni barátságos meccsen lehet kísérletezni, ahol búcsúztatják Királyt, Juhászt, Vanczákot és Hajnalt.

Az NB1 téli szünetére nem tervez válogatott összetartást, mert esélye sincs rá, nem kapja meg a kluboktól a játékosokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik