Foci

Egy spanyol válogatott futballista szerb szeretne lenni

No ilyet is ritkán hallani, de ha tudjuk kiről van szó, talán még érthető is. Merthogy a 26 éves Bojan Krkic édesapja szerb, míg édesanyja spanyol. Fiatalon az FC Barcelonában nevelkedett, majd a katalán klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált a felnőtt csapatban.

Óriási jövőt jósoltak neki, a korosztályos válogatottak után pedig nem is volt meglepő, hogy a szerbbel szemben a spanyolokat választotta, s 2008-ban 18 évesen és 13 naposan be is mutatkozott Vicente Del Bosque együttesében. Azóta nem hívták többet, így a még mindig csak 26 éves labdarúgó egyszeres spanyol válogatottnak mondhatja magát.

Pályafutása megakadt, a Barcelonában nem tudott magának állandó helyet kiharcolni, így 2011-ben távozott a klubtól, megjárta az AS Roma és az Ajax Amsterdam csapatait, 2014 óta pedig a Stoke Cityt erősíti. Mondjuk Stoke-ban egész jól megy neki, 48 meccsen 12 gólt szerzett két évad alatt és az értéke sem nagyon csappant meg, lévén jelen állás szerint tíz millió euróra taksálják.

Mivel már szerepelt a spanyol válogatottban – a 2008-as debütáláskor -, a FIFA szabályai szerint más ország színeiben nem léphet pályára. A dailymail.com beszámolója alapján a Szerb Labdarúgó Szövetség most levélben fordult a szervezethez, hogy hozzájáruljon Krkic országváltásához.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik