Foci

A Vidi tizenegyesére szemfüles góllal felelt a Fradi

Az NB I 10. fordulójának zárómeccse amolyan csúcsrangadónak is beillett, Magyarország két, anyagilag legjobban eleresztett fociklubja, a címvédő Ferencváros és a Videoton találkozott a felcsti Pancho Arénában. Az első félidőben egy-egy nagy helyzet volt, az egyiket Cukic hagyta ki (pontosabban Kovácsik védett nagyot, a hosszú felsőből piszkálta ki az emelést), a túloldalon Géresi lőtt ziccerben a kapu fölé. Az első félidőhöz tartozik még az is, hogy Bödét márt a 12. percben le kellett cserélni sérülés miatt.

Ami amúgy talán meglepő volt az elmúlt évekhez megszokotthoz képest, hogy ezúttal a Vidi akarata érvényesült, pedig az utóbbi időben, valóban téttel bíró mérkőzésen rendre a ferencvárosiak domináltak.

Ez a fölény gólban is megmutatkozott a második félidőben, magyar fociszezon legnagyobb felfedezettje, Géresi harcolt ki tizenegyest, Scepovic pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt az 54. percben. Szűk negyedórával később volt nagy egyenlítési lehetősége a Fradinak, de Djuricin fejesét védte Kovácsik.

A ferencvárosi szurkolók vélhetően már egy új, nem éppen hízelgő dalt kezdtek költeni a helyzetek sokaságát elpuskázó Djuricinről, amikor az osztrák támadó a 83. percben egyenlített. A Fradi szempontjából nem a semmiből, de a játékszituációt nézve igen: a szélről lőtt a kapu rövid oldalába, teljesen meglepve Kovácsikot.

A Videoton láthatóan megviselte a bekapott gól, a fehérváriak teljesen elkészültek az erejükkel, a ferencvárosiak pedig lendületbe jöttek. Pechjükre későn jött az egyenlítő gól, mert így végül a győzelmet nem tudták kiharcolni, 1-1 lett a vége. Mindez azt jelenti, hogy bár kikapott a Gyirmóttól, a Vasas maradt az élen, de már csak egy pont az előnye a Ferencváros, Haladás kettős, és kettő a Videoton, Honvéd duó előtt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Felcsút, 3112 néző, v.: Andó-Szabó

Videoton – Ferencváros 1-1 (0-0)

Videoton: Kovácsik – Nego, Fiola, Vinícius, Stopira – Juhász R. – Pátkai (Oliveira, a szünetben), Varga J. – Géresi (Bódi, 73.), Scepovic, Lazovics (Feczesin, 76.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Leandro, Nalepa, Dilaver – Gera Z., Nagy D. – Varga R. (Seungwoo, 66.), Hajnal (Csernik, 70.), Djuricin – Böde (Csukics, 13.)

Gólszerző: Scepovic (54. – 11-esből) illetve Djuricin (83.)

Sárga lap: Pátkai (3.), Varga J. (82.), illetve Nagy D. (19.), Csukics (29.), Hajnal (42.), Lovrencsics G. (63.), Nalepa (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik