Foci

A Gyirmóttól is kikapott a listavezető Vasas, sereghajtó a DTVK

Még csak szeptember közepe van, de lassan már lemegy a labdarúgó NB I egyharmada. A 10. fordulóban hétközi meccseket rendeztek, szerdán volt az igazi meccsdömping azután, hogy kedden a Budapest Honvéd legyőzte a Debrecent.

Az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy a fantasztikusan rajtoló, de legutóbb a Haladástól vereséget szenvedő Vasas túl tudja tenni magát a vereségen. A válasz nem, az angyalföldiek ugyanis az újonc Gyirmóttól is kikaptak, Filkor az 50. percben szerezte a találkozó egyetlen találatát. A hazaiak azt is elbírták, hogy Novák kiállítása miatt közel fél órát emberhátrányban játszottak.

Nagy szenvedést mutat be az utóbbi időben a DVTK, nos, a diósgyőriek számára nem az MTK ellen jött el a siker időszaka. Poór találatával a kék-fehérek nyertek, ez pedig azt jelenti, hogy a DVTK visszacsúszott az utolsó helyre, ez már a hatodik vereségük volt. A miskolci szurkolók vélhetően majd ezt sem hagyják szó nélkül. Ez volt egyébként az MTK utolsó bajnoki találkozója Dunaújvárosban, a következő hazai mérkőzésüket – október 22-én – ugyanis már az új Hidegkuti Nándor Stadionban játsszák, amelyet október 13-án adnak át.

A Paks Mezőkövesden nyert 3-1-re, az Újpest pedig hiába vezetett sokáig a Haladás ellen, be kellett végül érnie az egy ponttal, 1-1-et játszottak a csapatok.

Eredmények – OTP Bank Liga, 10. forduló

Gyirmót – Vasas 1-0

gólszerző: Filkor (50.)

MTK – DVTK 1-0

gólszerző: Poór (33.)

Újpest – Haladás 1-1

gólszerzők: Angelov (18.) illetve Németh (61.)

Mezőkövesd – Paks 1-3

gólszerzők: Frőhlich (13.), illetve Haraszti (19.), Bartha (41.), Hahn (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik