Foci

Megszorongatta az olimpiai bajnokot a női labdarúgó-válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott utolsó Eb-selejtezőjét játszotta kedd délután Gyirmóton. Markó Edina együttesére a világ talán legjobb csapata, Németország várt. A németek erejéről sokat elmond, hogy egy hónapja olimpiai aranyérmet szereztek Rióban, miután a fináléban 2-0-ra legyőzték Svédországot.

A két nemzeti együttes már találkozott a selejtezőben, nagyjából egy éve csúnya vereségbe szaladtak bele a mieink, az akkor még Silvia Neid irányította Nationalelf 12-0-ra győzött. A selejtező során Németország hét a találkozón 37 gólt szerzett, és egyet sem kapott.

Az első félidőben a magyar válogatott jól zárta le a területeket, így a vendégek helyzetet sem tudtak kialakítani, igaz támadásban mi is vérszegények voltunk. A 29. percben mégis megszerezték a vezetést, egy bal oldali szögletrúgást követően Szabó Viktória csúsztatott a saját kapujába (0-1).

Az első 45 perchez hasonlóan a korábbi nagyszerű játékos, Steffie Jones által irányított együttes a második játékrészben sem szakadt meg, látszott rajtuk, hogy egy nyűg nekik ez a mérkőzés.

Egyetlen komolyabb magyar lehetőség akadt a német kapu előtt, egy szabadrúgást követően Jakabfi Zsanett csúsztatott mellé negyedórával a vége előtt.

Németország hibátlan teljesítménnyel jutott ki a kontinenstornára, Magyarország két győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel zárta a sorozatot. Az az esti orosz-horvát meccs eredményétől függ, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen zárnak a lányok.

Eredmény – Labdarúgás, női Eb-selejtező, 5. csoport, 8. (utolsó) forduló

Magyarország – Németország 0-1 (0-1)
Gólszerző: Szabó (29. – öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik