Foci

30 év után győzte le ismét a Watford a Unitedet

Vasárnap kora délután a Manchester United a Watford otthonába látogatott a Premier League 5. fordulójában. A vendégek utóbbi két tétmeccsükön rendre kikaptak, előbb a Manchester City elleni városi rangadót bukták el hazai pályán, majd a Feyenoordtól szenvedtek vereséget Hollandiában. A Watford némi meglepetésre 4-2-re legyőzte a West Hamet az előző fordulóban.

A két csapat utóbbi tizenegy mérkőzésén rendre a United nyert, a Watford legutóbb 1986 szeptemberében győzte le a Vörös Ördögöket. A 34. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést. (1-0) Anthony Martial vesztette el a labdát a saját tizenhatosa közelében, Daryl Janmaat pedig nagyszerűen tálalt Etienne Capoue elé, aki a bal alsóba lőtt.

A második félidőben nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek, és ki is egyenlítettek. (1-1) Marcus Rashford pofozta a hálóba a labdát közelről.

Úgy tűnt a Watford ezúttal sem tudja megverni a Manchester Unitedet, de Juan Zuniga másképp gondolta. (2-1) A kolumbiai játékos a 82. percben állt be Capoue helyére, egy perccel később pedig el is döntötte a mérkőzést. Roberto Pereyra tálalt nagyszerűen a 30 éves légiós elé, aki csodálatosan lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A 93. percben Marouane Fellaini rúgta fel Zunigát a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Troy Deeney értékesítette, David de Gea esélytelen volt. (3-1)

A Watford 1986 szeptemberében győzte le legutóbb a Unitedet, mely sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el. José Mourinho tanítványai így a hatodik helyen állnak a Premier League tabelláján.

Premier League, 5. forduló, végeredmény:

Watford – Manchester United 3-1 (1-0)
G: Capoue 34., Zuniga 83., Deeney 90+5, illetve Rashford 62.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik