Foci

EL: Hatalmas potyával nyert a magyar középpályás csapata, kikapott a Manchester United

Csütörtökön elkezdődött a labdarúgó Európa Liga csoportköre, a kora esti mérkőzéseken pedig magyar érdekeltség is volt, ugyanis a Rapid Wien Szántó Tamással kezdőjében fogadta a Genket. Az osztrák csapat szűk fél óra után hátrányba került, ám a második félidő elejét nagyon megnyomta és fordított 3-1-re. Ezután, a 63. percben cserélték le Szántót. A belgák a hajrában még kiharcoltak és értékesítettek egy büntetőt, de így is a Rapidé lett a győzelem.

Az osztrákok győztes találata egy egészen elképesztő potya volt, amit a védő Colley öngóljaként könyveltek el, de sokkal inkább Bizot kapus hibája, aki elrúgott a hazagurított labda felett. Íme:

Ami a nemzetközi közvéleményt illeti, egyértelműen a Manchester United meccse volt a legérdekesebb a nyitányon, az angolok a Feyenoordhoz látogattak. José Mourinho bő egy óra után unta meg, hogy még mindig 0-0 az állás, hármat is cserélt, ekkor küldte Zlatan Ibrahimovicot is. A portugál edző húzása nem jött be, a folytatásban ugyanis a Feyenoord lőtte meg a találkozó egyetlen gólját, Vilhena a 79. percben döntött.

Az AS Roma Csehországban, a Viktorija Plzen otthonában játszott 1-1-et, az Athletic Bilbao pedig a Sassuolo vendégeként kapott ki 3-0-ra. A Zenité egyelőre a játéknap bravúrja, 3-1-es hátrányból nyertek 4-3-re a Maccabi ellen idegenben.

Apró érdekesség innen Magyarországról nézve, hogy három osztrák csapat is ott van a főtáblán. A Rapid győzelme mellett a másik bécsi együttes, az Austria Wien is nyert, az Astrát verték 3-2-re, a Salzburg később fogadja a Krasznodart.

Korábban meglőtték az Európa Liga történetének leggyorsabb gólját, úgyhogy már az első nap van miről beszélni.

Eredmények – Európa Liga, 1. forduló

A csoport:
Feyenoord (holland)-Manchester United (angol) 1-0 (0-0)
Zorija Luhanszk (ukrán)-Fenerbahce (török) 1-1 (0-0)

B csoport:
APOEL (ciprusi)-Asztana (kazah) 2-1 (0-1)
Young Boys (svájci)-Olimpiakosz (görög) 0-1 (0-1)

C csoport:
RSC Anderlecht (belga)-Gabala (azeri) 3-1 (2-1)
FSV Mainz 05 (német) – Saint-Étienne(francia) 1-1 (0-0)

D csoport:
AZ Alkmaar (holland)-Dundalk (ír) 1-1 (0-0)
Makkabi Tel-Aviv (izraeli) – Zenit (orosz) 3-4 (1-0)

E csoport:
Viktoria Plzen (cseh)-AS Roma (olasz) 1-1 (1-1)
Astra Giurgiu (román)-Austria Wien (osztrák) 2-3 (1-2)

F csoport:
Sassuolo (olasz)-Athletic Bilbao (spanyol) 3-0 (0-0)
Rapid Wien (osztrák)-KRC Genk (belga) 3-2 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik