Foci

A Guardiola vezette City az Álmok Színházában győzött a United ellen

Egész Anglia, sőt az egész világ erre várt. A válogatott mérkőzések miatti szünet után a manchesteri városi rangadóval, a Manchester United-Manchester City mérkőzéssel vette kezdetét az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) negyedik fordulója.

A két gigász kispadján igazi edzőlegendák, José Mourinho és Pep Guardiola feszültek egymásnak, rivalizálásuk során már 17. alkalommal. Mindkét gárda jó formában várta az összecsapást, a United és a City is megnyerte az első három bajnokiját.

A City egyik legnagyobb ásza, Sergio Agüero eltiltása miatt nem léphetett pályára, mivel a West Ham United elleni mérkőzésen lekönyökölte ellenfelét.

A City kezdte jobban a mérkőzést, bő fél óra játék után már két góllal vezettek az Old Traffordon. A 15. percben egy hosszan felívelt labdára Kevin de Bruyne csapott le – Blind hatalmas hibája után – a ziccert pedig nem rontotta el egy az egyben (0-1).

A 36. percben megint de Bruyne volt akcióban, a lövése lejött a kapufáról, az üresen, de nem lesen ácsorgó Kelechi Iheanacho a kapuba passzolt (0-2).

A United még a szünet előtt szépíteni tudott. A Barcelonából igazolt Claudio Bravo kijött egy szabadrúgásra, de kiejtette a labdát, az ott ólálkodó Zlatan Ibrahimovic pedig bebombázta (1-2). A svéd csatár a klub történetének harmadik játékosa lett, aki az első négy MU-s bajnokiján négy gólt szerzett. Erre korábban Louis Saha és Robin van Persie volt képes.

A szünetben Mourinho kettőt is cserélt, beállt Ander Herrera és Marcus Rashford is. Utóbbi a 71. percben egalizálhatott volna, de a lövésébe a lesen tartózkodó Ibra beleért.

Az egyre jobban kitámadó hazaiak ellen lezárhatta volna a meccset a City, de ígéretes helyzetben Fernadinho, de Bruyne és David Silva is hibázott. Újabb gól pedig már nem született, így a Guardiola vezette City az Álmok Színházában tréfálta meg a Mourinho-féle Unitedet.

A katalán mester egy újabb rekordot is beállított. Soha korábban nem kezdett még négy győzelemmel egy bajnokságot. A Barcelona B, a Barca és a Bayern München edzőjeként sem.

Eredmény – Premier League, 4. forduló

Manchester United – Manchester City 1-2 (1-2)
Gólszerző: Ibrahimovic (45+2.) ill. de Bruyne (15.), Iheanacho (36.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik