Foci

A Fradi legyőzte a Lokit, Böde duplázni tudott

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának zárómérkőzésén a DVSC együttese látogatott a bajnoki címvédő Ferencváros otthonába. A két gárda felemás egy héten van túl, a Fradi elbukta az MTK elleni örökrangadót az előző körben, majd a Magyar Kupában csupán egy góllal győztek a harmadosztályú BKV Előre otthonában.

A Loki fordulatos összecsapáson verte az Újpestet egy hete, viszont hatalmas meglepetésre kiestek a kupából, miután kikaptak az NB III-as Győrtől.

Thomas Doll együttese jól kezdte a mérkőzést, több veszélyes helyzetet is ki tudtak alakítani, a 14. percben jött az első gól is. Hajnal szöglete után a rövidre érkező Böde csúsztatott a hosszú sarokba (1-0). Két perccel később azonban jött a hidegzuhany a hazaiak számára. Jovanovic erőszakos labdaszerzése után Dr. Horváth becsapta védőjét, átadása után az üresen érkező Bobko pedig egalizált (1-1).

Öt perccel később ismét gólt szerzett a Fradi, de Gera találatát érvénytelenítette Szabó játékvezető. Jó döntést hozott a spori, mert néhány másodperccel korábban Leandro kézzel ért a labdához.

Az első félidő hátralévő részében megfigyelhető volt, hogy a bekapott gól megfogta a zöld-fehéreket, nem igazán tudtak gólhelyzetet kialakítani. Erről beszélt Böde is a félidőben adott nyilatkozatában.

A fordulást követően egy támadóbb szellemű hazai csapat jött ki a pályára, ez pedig kifizetődő volt. Ugyan a rengeteg kritikát kapó Djuricin kihagyta a ziccerét (öt méterről belelőtte az előtte álló védőbe), de Dilaver a 62. percben már eredményes tudott lenni. Danilovic öklözte ki a labdát a szöglet után, az osztrák jobbhátvéd pedig kapásból a bal sarokba bombázott (2-1).

A bekk csak nagy gólokat tud szerezni, idén már a Diósgyőr ellen is eleresztett egy hatalmas bombát.

Három perccel Dilaver gólja után Böde nem rontotta el az adódó ziccerét, amellyel megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját (3-1). A folytatásban még adódtak lehetőségek a Doll-csapat előtt, de ezek kimaradtak.

Sikerének köszönhetően a Fradi második a tabellán, két ponttal lemaradva a Vasas mögött, míg a Debrecen csupán a hetedik.

Pihenésre nem lesz sok idejük a csapatoknak, kedden és szerdán is rendeznek fordulót az NB I-ben. Kedden a Loki a Budapest Honvédot fogadja, míg a Ferencváros a Videotonnal mérkőzik Felcsúton szerdán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló

Ferencváros – Debrecen 3-1 (1-1)
Gólszerző: Böde (14., 65.), Dilaver (62.) ill. Bobko (16.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik