Foci

97. percben kihagyott büntetőn úszott el a román győzelem a vb-selejtezőben

A román labdarúgó-válogatott hazai pályán kezdett a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában. Az immár Christoph Daum vezette csapat Montenegró ellen csak a 85. percben szerezte meg a vezetést, ám az öröm nem tartott túl sokáig, Jovetic a 87. percben egyenlített. Még így is volt lehetősége megnyerni a meccset a román válogatottnak, azonban Stanciu a 97. percben fölé lőtt egy tizenegyest.

A világbajnoki címvédő német válogatott is vasárnap este kezdte el a selejtezősorozatot, Joachim Löw csapata egy magabiztos 3-0-s győzelmet könyvelhetett el Norvégiában.

Volt egy meglepetés is a játéknapon: a nyári Európa-bajnokságon negyeddöntős lengyelek hiába vezettek a szünetben két góllal Kazahsztánban, végül meg kellett elégedniük egy ponttal.

Az angolok rendkívül megszenvedtek a három pontért, Adam Lallana 95. percben szerzett góljával nyertek Szlovákiában úgy, hogy több mint félórán keresztül emberelőnyben játszottak. Győzelemmel debütált így az új szövetségi kapitány, Sam Allardyce, akit az izlandiaktól az Eb-nyolcaddöntőben elszenvedett kínos vereséget követően Roy Hodgson helyére neveztek ki.

116. pályára lépésével a legtöbb válogatottsággal rendelkező mezőnyjátékos lett Wayne Rooney.

Eredmények – vb-selejtező, Európa, 1. forduló

C csoport:
Norvégia-Németország 0-3 (0-2)
Csehország – Észak-Írország 0-0
San Marino-Azerbajdzsán 0-1 (0-1)

E csoport:
Románia-Montenegró 1-1 (0-0)
Kazahsztán-Lengyelország 2-2 (0-2)
Dánia-Örményország 1-0 (1-0)

F csoport:
Málta-Skócia 1-5 (1-1)
Litvánia-Szlovénia 2-2 (2-0)
Szlovákia-Anglia 0-1 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik