Foci

Kinevezték az új argentin szövetségi kapitányt

Az Argentin Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a továbbiakban Edgardo Gauza irányítja a nemzeti csapatot.

Az 58 éves tréner játékosként többek közt a Rosario Centralban és az Independientében futballozott, edzőként  2008-ban az ecuadori Liga Deportiva Universitaria de Quito, 2014-ben az argentin San Lorenzo együttesével hódította el a Libertadores-kupát.

Legutóbb a brazil Sao Paolo csapatát irányította. Az argentin sajtó korábban úgy vélekedett, hogy Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur menedzsere és az Atlético Madridot irányító Diego Simeone vezeti a kiszemeltek listáját. Diego Maradona ingyen is elvállalta volna a megbízatást, de felajánlását nem vették számításba.

Mint ismert, az argentin labdarúgó-válogatott tizenegyesekkel kapott ki a Copa América döntőjében, melynek következtében Lionel Messi lemondta a válogatottságot.

Van a fejemben egy olyan válogatott, amelynek Messi is tagja. Szeretnék vele elbeszélgetni a futballról, ez pedig talán lehetőséget teremthet arra, hogy visszatérjen a csapatba.

-nyilatkozta egy televíziós műsorban Bauza. Az Albiceleste szeptember elején az uruguayi és a venezuelai csapattal játszik világbajnoki selejtezőmérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik