Foci

Nem tört meg az argentin átok, Messi lemondta a válogatottságot

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezték a centenáriumi Copa América döntőjét. Tavalyhoz hasonlóan, idén is Chile és Argentína csapott össze a fináléban.

Az első komoly helyzet az argentinok előtt adódott a 21. percben. Gary Medel bizonytalankodott hátul, Gonzalo Higuain lecsapott a labdára, de emelése a kapu mellett kötött ki.

Nem kímélték egymást a felek a meccsen, nyolc sárga és két piros lap is villant, utóbbiak ráadásul az első félidőben. A chilei Marcelo Diaz már a 28. percben megkapta második sárga lapját.

A 43. percben Marcos Rojo szállt bele hátulról Arturo Vidalba, őt egyből kiállította a játékvezető.

A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobb talán Eduardo Vargasé volt, aki a 80. percben eresztett meg egy erős, lapos lövést, de Sergio Romero védeni tudott a rövid saroknál. Négy perccel később Sergio Agüero lépett ki nagy helyzetben, de nem tudott betalálni.

A rendes játékidőben egyik csapat sem szerzett gólt, így jöhetett a hosszabbítás, melyben Agüero késztette bravúrra Claudio Bravót. 

A finálé tizenegyesekkel dőlt el, az első körben Messi és Vidal is hibázott, ezt követően azonban higgadtabbak voltak a chileiek, így megvédték címüket. Az argentinok tavalyhoz hasonlóan idén is tizenegyesekkel szenvedtek vereséget.

Az Albiceleste zsinórban harmadik döntőjét is elvesztette két éven belül. A világbajnokságon Németország ellen kaptak ki, míg a kontinenstornán mindkétszer a chileiek bizonyultak jobbnak.

Lionel Messi többek közt ennek hatására lemondta a válogatottságot a finálét követően – írja a SkyNews. 

Nem szerepelek többé a válogatottban. Mindent megtettem, fáj, hogy nem lettem igazi bajnok

-nyilatkozta a 29 éves játékos, aki 112 meccsen 55 gólt szerzett hazája válogatottjában.

Copa América, döntő, végeredmény:

Argentína–Chile 0–0 – tizenegyesekkel 2–4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik