Foci

Kubatov: rúgjuk ki az edzőt, akivel bajnokok lettünk?

Csütörtök délután 14:00-tól rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a Ferencváros vezetése. Kubatov Gábor klubelnök és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója válaszolt a helyszínen lévő 50-60 újságíró kérdéseire.

Kubatov Gábor úgy indított, hogy akkor tart sajtótájékoztatót, mikor nehéz helyzetbe kerül a klub. Majd azzal folytatta, hogy pár éve célul tűzték ki a bajnoki címet, melyet el is értek. A következő lépcsőfok a Bajnokok Ligája csoportkörének elérése.

Folyamatosan beszélünk a játékosokkal, folyamatban van, nem szeretnénk elkapkodni a dolgokat, de lesz következmény

-válaszolta a vezérigazgató arra a kérdésre, hogy kapni fog-e büntetést a csapat.

Érezhetően mindenki vár egyfajta harakirit. Ezt nem szeretnénk meglépni. Mit kellett volna tennünk? Rúgjuk ki azt az edzőt, akivel bajnokok lettünk? Akihez sok egyéni siker is kapcsolható? Nem fogjuk elküldeni. A Manchester Unitednél sem álltak meg az első kudarcnál, és rúgták ki Fergusont. Mi sem fogunk dühből edzőt váltani

-fogalmazott meg határozott véleményt Thomas Dollal kapcsolatban Kubatov. Ezt követően a csapat hátteréről beszélt:

Én úgy érzem, ennél többet nem tehettem volna a sikerekért. Jó stadionunk van, aránylag jó a költségvetésünk, szerintem a háttérben mindent megtettünk.

A szurkolók tervezett akciójával kapcsolatban is elmondta véleményét:

A Fradiban sosem beszéltem politikáról a stadion megnyitót leszámítva. A klubon belül nincs jobb és baloldal. A Fradit nem szeretném napi politikai ügyekbe belerángatni. Emögött az akció mögött politikai szándék áll. A Fradi kapcsán én rendpárti vagyok, és itt a Fradinál rend lesz. Sajnálom, hogy nem tudtunk megállapodni, de biztos, hogy nem fogunk kihátrálni a szkennerből. Jobb lenne velük a hangulat, könnyebb lenne az életünk együtt, de nem fogunk ennek ellenére sem kihátrálni.

A Ferencváros tizenegyesekkel esett ki a Bajnokok Ligája selejtezőjéből az albán Partizani ellen. Orosz Pált a kudarc okaival kapcsolatban kérdezték:

Sok kérdés bennünk is felmerült. Az biztos, hogy voltak dolgok, amik nem működtek, ez még mélyebb elemzést igényel. Az biztos, hogy a játékosállományunk alapján el kellett volna érni a célunkat, hét válogatottunk van, vannak jó légiósok, tehát ez nem lehetett az akadály. Az elmúlt 5 évben nagyon sok címet nyertünk, sokat köszönhetünk a szakmai stábnak is. Még többet kell dolgozni, ez a konklúzió.

Kubatov Gábor a magyar bajnokság színvonalát is érvként hozta fel a BL-kiesés után:

Sajnos a magyar bajnokságban nem voltunk egy szezonon át rákényszerítve, hogy ilyen meccseket játszunk, ez komoly gond, hogy nehéz az NB I-ben felkészülni az ilyen párharcokra. Természetesen anyagilag is fáj ez a kiesés. Próbálunk még a játékoskereten változtatni, próbálunk még erősíteni.

A Ferencváros az OTP Bank Liga harmadik fordulójában a szintén hatpontos DVTK-t fogadja szombat este.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik