Foci

Fővárosi rangadón feledtetné a Fradi a BL-blamát

böde dániel (Array)
böde dániel (Array)

Szombat délután három mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga második fordulójában. A játéknap legérdekesebb összecsapása a Budapest Honvéd – Ferencváros találkozó lesz. Nem azért, mert mindkét csapat győzött az első fordulóban, hanem a szerdai BL-selejtezőn történtek miatt.

Mint ismert, a Fradi nagyon gyenge teljesítményt nyújtott az albán Partizani ellen, és büntetők után búcsúzott a nemzetközi kupaküzdelmektől erre az évre.

A Honvéd egy Újpest elleni győzelemmel kezdte a bajnokságot a Vasas-pályán, hazai környezetben pedig mindig veszélyes a zöld-fehérekre. A legutóbbi öt kispesti találkozásuk során a Honvéd háromszor győzött, legutóbb a tavalyi szezonban 2-1-re.

Az este fél kilenckor kezdődő mérkőzésen mindenki Thomas Doll csapatára lesz kíváncsi. Kérdés, a szerda este történtek után 72 órával mire megy a bajnoki címvédő. Vajon egy mentálisan szétesett társaság benyomását keltik majd, vagy egy foggal-körömmel küzdő, bizonyítani akaró csapatét?

A délután hat órakor startoló két meccs közül a Diósgyőr – Újpest emelkedik ki, főleg az első forduló eredményei után. A miskolciak Felcsúton nyertek a Vidi ellen, míg a lilák szezonkezdetéről már fentebb írtunk. Rajtuk kívül még a Haladás és a Mezőkövesd is összecsap egymással Sopronban.

OTP Bank Liga, második forduló

Diósgyőri VTK – Újpest 18.00, vezeti: Vad II.
Haladás – Mezőkövesd 18.00 (Sopron), vezeti: Andó-Szabó
Budapest Honvéd – Ferencváros 20.30, vezeti: Kassai

Ajánlott videó

Olvasói sztorik