Foci

A Diósgyőr a Vidi után az Újpestet is megverte

Furcsa mérkőzést játszott egymással a DVTK és az Újpest a labdarúgó NB I. szombati rangadóján. Az első félidőben nagyon kevés helyzet adódott, de valamivel közelebb állt a gólszerzéshez a Diósgyőr.

Ennek ellenére a lilák büntetőből megszerezték a vezetést. A 11-es nagyon furcsa szituáció után következett. Antal Botond húzta le a labdát egy újpesti szöglet után, majd mielőtt kidobta volna a labdát övéinek, hátracsapott a vele együtt a labdáért felugró Angelov felé.

Kulcsár Katalin alapvonali játékvezető segítségével Vad II István játékvezető a büntetőpontra mutatott, és sárga lapot adott Antalnak. A 11-est Andrics értékesítette.

Dúltak az indulatok a DVTK stadionjában az eset után, a hazai szurkolók talán el is vetették a sulykot.

Aztán a második félidő elején 3 perc alatt fordított a Diósgyőr. Előbb az első hazai NB I.-es meccsén játszó Oláh Bálint fejelt Balajcza Szabolcs kapujába egy BOGNÁR István által beívelt szöglet után, majd a Videotonnak kettőt vágó Bognár egy kontra után szépen kilőtte maga is az újpesti kaput.

A folytatásban is alapvetően a diósgyőriek uralták a meccset, amelyet végül hoztak is. A legvégén Andrics fejese után Antal Botond hatalmas bravúrral tolta ki a labdát szögletre.

Két forduló után tehát hibátlan a DVTK, amely az első körben Felcsúton verte a Videotont.

A másik késő délutáni mérkőzésen a Haladás bár megszerezte a vezetést az újonc Mezőkövesd ellen, de Pintér Attila csapata egyenlíteni tudott, így továbbra is veretlen (az első körben otthon játszott 2-2-t a Gyirmóttal).

Eredmények – labdarúgó NB I., 2. forduló:

Diósgyőr-Újpest 2-1 (0-1)
Diósgyőr, 6381 néző, vezette: Vad II.

DVTK: Antal – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Oláh B., Elek – Vela (Daushvili, 61.), Bognár, Nikházi (Eperjesi, 81.) – Griffiths (Bacsa, 60.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Újpest: Balajcza – Nagy, Kecskés, Pavkovics, Mohl – Windecker (Bardhi, 59.), Cseke (Balázs, 81.) – Diarra, Sankovics, Andrics – Angelov (Lázok, 59.). Vezetőedző: Neboljsa Vignjevics

Gólszerzők: Oláh (52.), Bognár (54.), illetve Andrics (28., 11-esből)

 

Haladás-Mezőkövesd 1-1 (1-1)
Sopron, 1225 néző, vezette: Andó-Szabó

Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Overgoor (Németh M., 80.), Iszlai, Rácz (Jancsó, 80.) – Gaál, Ars (Joel Williams, 60.), Halmosi. Vezetőedző: Mészöly Géza

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudak, Devecseri, Gohér – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Molnár, 61.) – Tóth, Nicorec (Pauljevics, a szünetben), Kink (Orosz, 70.) – Strestik. Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerzők: Rácz (8.), illetve Gohér (41.)

Piros lap: Tóth B. (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik