Foci

Indul az utazás, megkezdi BL-szereplését a Ferencváros

böde dániel, ferencváros (Array)
böde dániel, ferencváros (Array)

Szerda este a magyar bajnok Ferencváros is megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A bajnoki ágon szereplő magyar együttes ellenfele mégsem egy bajnok lesz, hanem az előző szezon második helyén végző FK Partizani.

Mint ismert, a soroláson az albán bajnok Skenderbeu csapatát kapta az FTC, de őket gyanús kimenetelű hazai és nemzetközi mérkőzés után indított vizsgálat után kizárták a sorozatból. Ennek ellenére a Doll-csapat nem jutott tovább egyenesen a második körbe, hanem az Európa Ligából “felhozták” a Partizanit.

A gárda ott már játszott egy meccset, az első selejtezőkör odavágóján 0-0-ra végeztek a pozsonyi Slovannal. A CAS döntése miatt a visszavágót már le sem játszották, így Priskin Tamás együttese jutott a második körbe.

Előnyt jelenthet a magyar bajnok számára, hogy a tiranai klub stadionját (ebben játszik a válogatott is) jelenleg átépítik, így a fővárostól egy órányira fekvő Elbasan városában rendezik majd az összecsapást. A mértékadó transfermarkt.de oldal a Partizani értékét kicsit több mint hat millió euróra becsüli. A Fradinál ez a szám 13.4 millió euró.

A vendéglátóknál a legnagyobb név a kapus, Alban Hoxha. A hálóőr piaci értéke 425 ezer euró, tagja volt az albán válogatott Eb-keretének, igaz Etrit Berisha mögött nem kapott szerepet Franciaországban. A keretükben mindössze négy idegenlégiós található, a nigériai Sodiq Atanda, a ghánai Caleb Ebukan, az argentin Augustín Torassa, valamint a szlovén Dalibor Volas.

Utóbbi ismerős lehet a magyar szurkolóknak, hiszen korábban megfordult Debrecenben, előtte pedig szinte egymaga ejtette ki a Videotont a BL-ből még a Maribor csatáraként.

A nevek alapján erősebb az Fradi, ez nem is lehet kérdés. Elég csak az Eb-t megjárt, Dibusz Dénesre, Pintér Ádámra, Gera Zoltánra, Böde Dánielre vagy Lovrencsics Gergőre gondolni. Viszont egy évvel korábban megmutatkozott, hiába a fölény a magyar bajnokságban, ez a nemzetközi porondon mit sem ér. Emlékezhetünk, tavaly nyáron a bosnyák Zeljeznicar búcsúztatta a Fradit az Európa Ligából.

Az Európa Liga helyett a Bajnokok Ligájában kapnak lehetőséget, ezzel pedig nyilván élni akarnak. Tiszteljük az ellenfelet, de mindent megteszünk a legjobb eredményért. Eredetileg egy másik párharcra készültünk, de a rövid idő ellenére is igyekeztünk felkészíteni a játékosokat arra, ami rájuk vár majd. Megismertük a Partizanit, ismerjük a stílusukat, és azzal is tisztában vagyunk, hogy ők már játszottak egy tétmeccset. Nem szeretek előre jósolni, függ a meccstől is, hogy mivel lehetünk elégedettek, de ha látunk esélyt a győzelemre, akkor azt meg akarjuk ragadni. Figyelnünk kell arra is, hogy mentálisan erős legyen a csapat

– nyilatkozta Thomas Doll vezetőedző.

Az FTC akkor követi el a legnagyobb hibát, ha lebecsüli ellenfelét. Elég csak a Celticre gondolni, akik az amatőrökből álló Lincoln Red Imps együttesétől kaptak ki Gibraltáron.

Bajnokok Ligája-selejtező, második forduló első mérkőzés

19.15: Zalgiris Vilnius (litván)–Asztana (kazah)
19.15: Rosenborg (norvég)–IFK Norrköping (svéd)
19.30: Ludogorec (bolgár)–Mladoszt Podgorica (montenegrói)
20.00: Partizani (albán)–FERENCVÁROS (magyar) (Tv: M4 Sport)
20.00: Crusaders (északír)–FC Köbenhavn (dán)
20.30: Olimpija Ljubljana (szlovén)–Trencín (szlovák)
20.45: Dundalk (ír)–FH (izlandi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik