Foci

Guardiola: Fejlődni akarok a Manchester Citynél

A Manchester City új menedzsere is megtartotta székfoglalóját, pár nappal azután, hogy városi riválisánál José Mourinho tett ugyanígy.

Álljunk meg egy pillanatra!

A következő szezonban José Mourinho (Manchester United), Pep Guardiola (Manchester City), Arsene Wenger (Arsenal), Antonio Conte (Chelsea), Jürgen Klopp (Liverpool), Mauricio Pochettino (Tottenham) és Claudio Ranieri (Leicester) párharcát figyelhetjük majd – parádés!

Pokoli lesz a harc a Premier League-ben, de Josep Guardiola eltökélt.

Azért vagyok itt, hogy fejlődjek. A Barcelonánál mindenem megvolt a sikerhez, például a világ legjobb játékosa és egy fantasztikus csapat tele olyan játékosokkal, akiket jól ismertem, mert a klub akadémiáján nevelkedtek. A Bayernnél egy másfajta munkát kellett végezni, az egy másik modell volt, és most itt vagyok a Citynél, egy szintén új helyzetben. Ez egy újabb kihívás a karrieremben.

A 45 éves szakember több újságírói kérdésre kapcsán is jelezte, idő kell neki, amíg feltérképezi az angol szokásokat, az atmoszférát, de a szezon felénél már érdemben tud nyilatkozni bármiről.

Sosem játszottam meccset a Boxing Dayen (karácsony másnapján fordulót rendeznek Angliában, ilyenkor a boltok is nyitva tartanak Angliában, komoly leárazásokkal – a szerk.), és úgy sem mentem ki gyakran a pályára, hogy fúj a szél és fagyos a levegő. Ezek mind új kihívások, amik fejleszthetnek.

A kérdések természetesen érintették a José Mourinhóval való kapcsolatát, erre Guardiola csak annyit reagált: nyilván neki is az a célja, hogy győzzön, hogy jó eredményeket érjen el a csapatával, mint ahogyan a Citynél is ez a cél, nincs ebben a rivalizálásban semmilyen szenzáció.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik