Foci

Brazil blama: Dunga nem fél attól, hogy belebukik a vereségbe

Brazília 1-0-ra kikapott a labdarúgó Copa América harmadik fordulójában Perutól, csak harmadik lett a B csoportban a selecao. Mindez azt jelenti, hogy egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel kiesett a csapat a tornáról. Bár ezen a nyáron a hazai rendezésű olimpia élvez prioritást (Neymar ugye ezért sem játszott a Copán), azért ez ciki, bárhogy is nézzük.

Persze ne hallgassuk el azt sem, hogy a peruiak gólja szabálytalan volt. Ruidiaz kézzel ütötte a labdát a kapuba. A játékvezető mégis megadta a gólt, amit a brazil kapitány, Dunga inkább nem is akart kommentálni. Pontosabban egy kicsit mégis.

Nincs miről beszélni. Ez a meccs 0-0 volt. Nem értem, hogy a játékvezetőnek miért telt percekbe, hogy döntsön, ráadásul rosszul. Egyértelmű kezezés volt, emiatt pedig kárba veszett az a sok munka, amit elvégeztünk

– mondta Dunga az O Globo tudósítása szerint. A brazil kapitány korábban már többször beszélt róla, hogy a videóbíró szerinte jó dolog.

Itt a gól:

Felvetődik a kérdés, hogy vajon mi lesz a szakember sorsa, akinek munkásságát elég sok kritika érte és éri állandóan. Dunga azonban nem félti az állását.

Egy valamitől félek: a haláltól. Mi a 2018-as világbajnokságra készülünk, valami hasonlót csinálunk, mint a németek, nekik 14 évig tartott az építkezés. Türelemre van szükségünk.

A B csoportból továbbjutó Peru és Ecuador mellett az Egyesült Államok, Kolumbia, Mexikó, Venezuela és Argentína jutott már tovább a negyeddöntőbe. Olyan csapatok hullottak el eddig, mint a már említett brazilok, Paraguay és Uruguay. A címvédő Chilének még tennie kell a továbbjutásért, a feladat nem kikapni Panamától a csoportkör utolsó fordulójában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik