Foci

Két legyet üthet egy csapásra a Fradi

A zöld-fehér futballisták és a kézilabdázók is nyerhetnek az üzleten.

Korábban beszámoltunk róla, hogy igazi világsztárt szerződtethet a Ferencváros, mégpedig a 109-szeres holland válogatott Rafael van der Vaart személyében.

A 33 éves holland már leszálló ágban van, a piaci értékét tekintve mindenképp. A transfermarkt.com egy millió euróra becsüli az értékét, de egy ilyen múlttal rendelkező játékosnak a fizetése is minimum ennyi lenne éves szinten, ha nem több. A Betisnél speciel 1,2 millió euró. Márpedig ez az összeg azon túl, hogy a magyar labdarúgásban példátlan lenne, igencsak megterhelné a Ferencváros költségvetését is.

Ugyanakkor kiderült, annyira mégsem lehetetlen az üzlet.

Ugyanis a Nemzeti Sport úgy tudja, nem is a magyar klub kereste meg a játékost, ha nem Vaart, aki 2005-2007 között Hamburgban játékosa volt Thomas Doll edzőnek. De nem csak ezért, hanem mert a holland válogatott labdarúgóról tudni lehet, kedvese a kézilabdázó, és szintén hazája legjobbjai közé tartozó Estavana Polman.

Az nso.hu holland lapinformációkra hivatkozva azt írja, felvetődött, hogy a 74 válogatott meccsén 226 gólt szerző irányító-balátlövő a Fradiba szerződne. A 2015-ben vb-ezüstérmes holland válogatott alapemberének számító, jelenleg a dán Esbjergben játszó 23 éves Polman erősítést jelenthetne Elek Gábor együttesének.

És így együtt, már igencsak vonzó lehetne van der Vaartnak és Polman kisasszonynak a budapesti kaland. Még kicsit kevesebb pénzért is. Különösen, ha a Fradi labdarúgói bejutnának valamelyik európai kupa főtáblájára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik