Foci

Dárdai elmondta, hogy tényleg rámozdult-e a Hertha Dzsudzsákra

A napokban felröppent a pletyka, hogy a Hertha BSC labdarúgócsapata ezen a nyáron is bejelentkezik Dzsudzsák Balázsért. A magyar válogatott Bursaspornál légióskodó csapatkapitányát török lapok hozták hírbe a berliniekkel, rajtuk kívül a Hamburgot említették vele kapcsolatban.

A Nemzeti Sport meginterjúvolta Dárdai Pált a szerdán megjelent életrajzi könyvével kapcsolatban, megkerülhetetlen téma volt a Dzsudzsák-Hertha vonal. A játékosok által a Bundesliga-szezon legjobb edzőjének választott magyar szakember ezt felelte:

„Balázs lábában benne van a gól, valamint az, hogy stresszhelyzetben teljesíteni tud, a válogatottban sok fontos találatot szerzett, kiváló kapitánya a csapatnak. Erről a szezonjáról azonban nem tudok mit mondani, nem vagyok kompetens a kérdésben. Tavaly úgy éreztem, egy jó felkészülés után nagyszerű szezonja lehetett volna. Most nagyon sok játékosom van, nem tudom, mit lépünk, merre mozdulunk.

Vannak hiányposztjaink, de Balázs helyzetéről most még nem tudok beszélni

– mondta Dárdai.

Ismét védelmébe vette Szalai Ádámot, aki maximálisan elvégzi a rá bízott feladatokat.

Pechjére a Hoffenheim és a Hannover is csak szenvedett a szezonban, így ő sem tudott kiemelkedőt nyújtani, mint ahogyan a válogatottban sem annyira átütő a szélsőjáték.

Dárdai Pál a magyar válogatottról is beszélt, mint mondta, az Európa-bajnokság csak egy ugródeszka, nagy lendületet adna, ha kijutnánk a 2018-as oroszországi világbajnokságra is. Szerinte most jó irányba tart a magyar labdarúgás. Kiemelte: akkor lehet ez sikertörténet, ha mindenki a saját dolgával foglalkozik, van, aki pénzt szerez, van, aki pedig a szakmai részt viszi.

Szerinte jót tenne a magyar focinak az is, ha a futsalt bekerülne a képzésbe. A magyarok ésszel és technikával játsszák a labdarúgást, ha ezeket be lehetne építeni a nagypályás játékba, az is lendítene a focinkon. A tehetség szerinte megvan, a gyorsaság és az atlétikusság viszont hiányzik – ezt tartja a legnagyobb hiányosságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik