Foci

A meccs közben meghalt játékos sírjára kerülhet a Román Kupa trófeája

A Dinamo Bucuresti pénteken elhunyt kameruni labdarúgója, Patrick Ekeng sírjára kerülhet a Román Kupa trófeája. A fővárosi klub sportigazgatója, Ionel Danciulescu a Digisport csatornán elmondta: amennyiben megnyerik a kupadöntőt, a trófeát elküldik az afrikai középpályás családjának, hogy helyezzék a sírjára. A kolozsvári CFR elleni finálét kedden rendezték volna, de a haláleset miatt egy héttel elhalasztották.

Szintén felvetődött, hogy a Dinamo stadionjában egy lelátót Ekengről neveznek el.

A 26 éves játékos halála után a labdarúgókat képviselő nemzetközi érdekvédelmi szervezet (FIFPro) aggodalmát fejezte ki, amiért egyes román klubok az egészségügyi kiadásokon takarékoskodnak.

Ekeng a pénteki Dinamo Bucuresti-Viitorul Constanta bajnoki mérkőzés 69. percében lett rosszul. Miután összeesett, azonnal kórházba szállították, másfél órán át próbálták újraéleszteni, de sikertelenül.

A Dinamónál nem ez volt az első ilyen eset, a néhai csapatkapitány Catalin Hildan szintén mérkőzés közben lett rosszul és halt meg 2000 októberében.

A múlt heti esetet követően ügyészségi vizsgálat indult Romániában, mert felvetődött annak gyanúja, hogy a középpályás nem részesült megfelelő elsősegélynyújtásban. A hatóságok több szabálytalanságot fedeztek fel annál a magán rohammentő-szolgálatnál, amelynek járműve jelen volt a stadionban és kórházba szállította a futballistát, ezért ideiglenesen megvonták a cég működési engedélyét.

Abdo Salem törvényszéki orvos hétfőn elmondta: a boncolás első eredményei szerint a játékosnak szívbetegsége volt, ez okozhatta halálát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik