Foci

Ki az a Vichai Srivaddhanaprabha?

A Leicester City hétfő este megnyerte történelme első Premier League trófeáját, miután a Tottenham döntetlent játszott a Chelsea otthonában.

A mesébe illő siker első sorban persze Claudio Ranierinek és tanítványainak köszönhető, de ha nincs Vichai Srivaddhanaprabha, akkor pár éve talán a Championship középcsapatává silányult volna a Leicester City.

A thaiföldi üzletember 2010-ben érkezett, és egyszer, s mindenkorra megváltoztak a kiscsapat anyagi lehetőségei. Fontmilliók ömlöttek a klubba, 2013-ban nyúlt talán a legmélyebben a pénztárcájába Srivaddhanaprabha, ekkor ugyanis, 103 millió fontnyi adósságot rendezett.

A thaiföldi pénzember nagy hangsúlyt fektet a szurkolókkal való viszony ápolására is. Születésnapja alkalmából, például, ingyen fánkkal és sörrel kedveskedett a Rókák szurkolóinak, emellett pedig az idegenbeli meccsek alkalmával 10 fonttal megtámogatja minden egyes drukker utazását.

2014-ben sokan lesajnálták mikor azt nyilatkozta:

180 millió fontot fogok a csapatomba fektetni és úgy gondolom reális cél, hogy három éven belül a legjobb ötben legyünk a Premier League-ben.

Nos, a Leicester két év alatt megcsinálta, sőt túlteljesítette a tervet, a fent említett összeg feléből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik