Foci

Vardy mehetett volna Németországba, de túl öregnek találták

Felajánlották egy másodosztályú csapatnak.

A Red Bull cég 2009-ben vásárolta fel a német ötödosztályú SSV Markranstädt csapatát, azzal a céllal, hogy tíz éven belül a Bundesligában fognak szerepelni. Persze nem a kisvárosi együttes nevén, hanem mint RB Leipzig. A gárda rögtön be is költözött a 44 ezres Red Bull Arénába, amelyet még a 2006-os világbajnokság előtt újítottak fel.

Az együttes évről évre lépett magasabb osztályba, 2014 nyarán már a Bundesliga 2-ben indult. A szezon előtt Ralf Rangnick gőzerővel dolgozott a csapat megerősítésén, Angliából is szeretett volna futballistát igazolni. Az első számú célpont a Charlton Athletic játékosa, Joe Gomez volt, de ő később a Liverpoolt választotta.

Rangnick felidézett egy párbeszédet, amely a repülőn hangzott el, két évvel ezelőtt.

Sajnálom, hogy csak 24 éven aluli játékost kíván igazolni. Van egy futballistám, aki tökéletes lenne önnek. Garantálom, hogy válogatott lesz, igaz 27 éves, és börtönben is ült verekedés miatt.

27? Nem, nem kell.

Rangnick elárulta, Jamie Vardy volt az a játékos, akit felajánlottak neki – írja a transfermarkt.co.uk.

A 29 éves csatár idén 22 gólt szerzett a Premier League-ben, a válogatottban is bemutatkozott, ott eddigi hat meccsén két gólig jutott. Csapatával három pontra van attól, hogy megnyerje a bajnokságot.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik