Foci

Hosszú eltiltásra számíthat a Liverpool védője

Rossz hír a Liverpool szurkolóinak: szerdán a klub játékosa Mamadou Sakho elfogadta az UEFA doppingtesztjének eredményét.

A francia védő a Manchester United elleni márciusi Európa Liga mérkőzés után adott le mintát, melyben tiltólistára tett zsírégető összetevőire bukkantak az ellenőrök.

A játékos leadhatott volna újabb mintát, egy úgynevezett B-tesztet, de a mostani döntése értelmében ezzel a jogával nem él, hanem elfogadja az eredményt és várja a szövetség döntését.

A várható eltiltás hossza hat hónaptól két évig terjedhet, melynek értelmében a szezon hátralévő részét, a nyári Európa-bajnokságot és a következő szezon első hónapjait biztosan kihagyja a francia védő.

A 26 éves játékos reménykedhet a legkevesebb kiszabható minimumban, hiszen enyhítő körülménynek tekinthető, hogy olyan zsírégető szedésével bukott meg, melynek összetevői korábban nem szerepeltek a tiltólistán.

Sakho 18 millió fontért érkezett az Anfieldre 2013-ban a Paris Saint-Germaintől, klubja nem kívánta kommentálni a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik