Foci

Tíz nagy focista, aki sosem nyert Bajnokok Ligáját

Bajnokok Ligája (bajnokok ligája, )
Bajnokok Ligája (bajnokok ligája, )
Volt, akinek még a döntő sem jött össze.

A kedd és szerda esti Bajnokok Ligája elődöntők előtt a The Sun összegyűjtötte annak a tíz kiváló labdarúgónak a nevét, aki sosem nyerte meg az első számú európai kupasorozatot. Hiába értek el szinte mindent pályafutásuk alatt, a klubfutballban megnyerhető legnagyobb trófeát nem sikerült bezsebelniük. Íme, a lista:

Zlatan Ibrahimovic

Tizennégy egymást követő Bajnokok Ligája szezon után sem emelhette a magasba a Bajnokok Ligája serleget. Bár szinte mindent megnyert karrierje során a svéd, talán a legfontosabb sosem sikerült neki. Ettől függetlenül egyetlen játékosért sem fizettek annyit, mint Zlatanért.

Lothar Matthäus
Az 1990-ben világbajnok  német válogatott sztárja, aki teljesítményéért ugyanazon évben az Aranylabdát is megkapta. Bajnokok Ligája sikerhez az emlékezetes 1999-es BL-döntőben került a legközelebb, a felejthetetlen Manchester United-Bayern München meccsen a ráadásban szerzett két góllal fordított és győzött az angol gárda. 2000-ben elhagyta a bajor óriást, a sors fintora, hogy a bőrnadrágosok egy évvel később egy szintén emlékezetes Valencia elleni BL-döntőben megszerezték a serleget.

Gianluigi Buffon
Egy újabb világbajnok aki bár az elmúlt tizenöt év egyik legmeghatározóbb kapusa, az európai klubfutball trónjára sosem ülhetett fel. Pedig kétszer is közel került hozzá, ám 2003-ban a Milán, 2015-ben pedig az akkor triplázó Barcelona vetett véget az álmoknak.

Eric Cantona
A karizmatikus franciát sokszor úgy emlegetik, mint aki nagy szerepet vállalt az angol Premier League feltámasztásában és visszahelyezte azt az európai futballtérképre. Európában azonban ő is elvérzett. Hiába volt vezéregyénisége a United klasszikus 92’-es generációjának a Dortmund elleni 1997-es elődöntőben játékával hozzájárult a kieséshez. Annyira felelősnek érezte magát a kiesésért, hogy meglepően hamar, 30 éves korában visszavonult a futballtól.

Ruud van Nistelrooy
Klasszikus lesipuskás támadó, aki holland, angol és spanyol bajnoknak és gólkirálynak mondhatja magát. Egy 2002-es Leverkusen elleni elődöntőnél tovább azonban ő sem jutott. Egy BL-szezonban rúgott 12 találatával 2012-ig tartotta az egy szezonban legtöbb gólt szerző játékos rekordját. Ezt a rekordot Lionel Messi 2012-ben adta át a múltnak.

Pavel Nedved
Cseh legenda, aki 2003-ban az Aranylabdát is megkapta. Sajnos a Juventus nem tudta elvezetni az európai klubfutball csúcsára.

Ronaldo
Világbajnok, Aranylabdás, az egyik legnagyobb támadó a futball történetében, a Bajnokok Ligája-siker azonban elkerülte. Viszont játékával nyomot hagyott a sorozatban, emlékezzük csak a Real Madrid manchesteri vendégjátékára, ahol a brazil mesterhármasával kiejtette a vörösöket. A közönség állva tapsolta.

Francesco Totti
A klubhűség egyik megtestesítője. A Romához való ragaszkodása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy klubszinten kevésbé lett sikeres, ahhoz képest mint amire képességei vindikálnák. Ettől függetlenül ő a Bajnokok Ligája legidősebb gólszerzője és nem mellesleg világbajnok futballista. Le a kalappal.
Fabio Cannavaro
Egy újabb olasz világbajnok, aki generációja legjobb védőjeként az Aranylabdát is megkapta. A Bajnokok Ligája siker őt is elkerülte, de pályafutási így is elképesztő. Egy 2003-as Bajnokok Ligája elődöntő volt a maximum a Real Madriddal.

George Weah
A Század Afrikai Játékosa cím birtokosa, valamint az egyetlen játékos a kontinensről aki Aranylabdat kapott. BL gólkirály volt az 1995-ben elődöntőig menetelő PSG-ben. Ezután Milánóba igazolt, de a későbbiekben már nem jutott eddig a sorozatban, sőt hat hónapos eltiltást kapott Jorge Costa, Portó védő orrának eltöréséért, aki állítólag rasszista szavakkal szidalmazta.

 

Oltárczy József

Ajánlott videó

Olvasói sztorik