Élő Foci

Kétgólos hátrányból állt fel a Fradi az Újpest ellen

A mérkőzés előtt a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatták, hogy a Groupama Arénában minden igényt kielégítő módon szurkolhatnak a mozgásukban korlátozottak, a fogyatékkal élők is – írja beszámolójában az MTI.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A zöld-fehér klub öt kerekesszékes parasportolót vendégül látott a rangadón.  

A meccsen egy nagy védelmi hibát kihasználva gyorsan előnybe került az Újpest, majd kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a vendégek jóval veszélyesebbek voltak: Lencse előbb kihagyott, majd gólra váltott egy ziccert, így a lila-fehérek már 2-0-ra vezettek.

Örömük azonban nem tarthatott sokáig, közvetlenül a szünet előtt ugyanis feltámadt az FTC, Varga szépített, és további hazai lehetőséget is láthattak a szurkolók.

A szünetben cserékkel frissítette fel csapatát Thomas Doll vezetőedző, s ennek köszönhetően a hazaiak játéka jelentősen feljavult.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Egy pontrúgás után egyenlítettek, s a folytatásban is több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél. Később kijött a szorításból az Újpest, és hasonlóan a zöld-fehérekhez, nem elégedett meg a döntetlennel, de több gól már nem esett.

A két ősi rivális fővárosi együttes a 219. egymás elleni bajnoki összecsapását játszotta, és 99 FTC-, illetve 62 Újpest-győzelem mellett ez volt az 58. döntetlen.

A két csapat május 7-én, a Magyar Kupa döntőjében is találkozik majd egymással, a helyszín akkor is a Groupama Aréna lesz.

Eredmény – OTP Bank Liga, 32. forduló:

Ferencváros-Újpest 2-2 (1-2)
Groupama Aréna, vezeti: Kassai Viktor

 

Ferencváros: Dibusz – Leandro, Nalepa, Pintér Á., Ramírez – Gera – Lamah, Nagy D., Hajnal, Varga R. (Trinks, 86.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll

 

Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Kecskés Á., Balogh B. – Sankovic, Cseke – Bardhi (Windecker, 86.), K. Hazard, Lencse (Diarra, 69.) – Andrics (Kabát, 83.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

 

Gólszerzők: Varga (42.), Litauszki (52. – öngól) illetve Andric (6.), Lencse (40.)

 

Sárga lap: Litauszki (79.)

Változtatás itt is, ott is

Doll Trinkset küldi be Varga helyett, az Újpestnél pedig Bardhi helyén Windecker folytatja. 85. perc.

Diarra gyertyája

Hazard kaparta ki magának a gesztenyét a partvonal mellett, beadása is pontos volt, Diarra viszont kilőtte az arénából a lasztit.

Radó lódult meg

Balajcza ezúttal jól mozdult ki a kapujából és felszedte a csatár elől a lasztit. A 66. percben járunk.

Mégsem Leandro a gólszerző

A visszajátszásokból jól látszik, hogy Litauszkiról pattant a labda a hálóba a második Fradi-gólnál.

Egyenlített a Ferencváros!

Hajnal szabadrúgásába Leandro tette bele a lábát, Balajcza tehetetlen volt. Fradi kettő, Újpest kettő. 53. perc.

Elpackázott Fradi-lehetőség

Kettő az egy ellen vitték kapura a labdát a zöld-fehérek, és bár Böde kétszer is próbálkozhatott passzal, egyszer sem sikerült a társhoz juttatni a bőrt.

Félidő

2-1-re vezet a Vignjevic-csapat, hamarosan jövünk a folytatással.

Szépített a Fradi

Gyorsan ment. Leandro beadásánál nagyon (de nagyon) elszámolta a labda ívét Balajcza, Vargának így könnyű dolga volt az üres kapuval szemben. Fradi egy, Újpest kettő. 42. perc.

Megduplázta előnyét az Újpest!

Hazard sprintelt el a jobb szélen majd laposan centerezett, Lencse pedig védővel a nyakán is a kapuba tudta pofozni a bőrt. Fradi nulla, Újpest kettő. 41. perc.

Böde fejelt

Lamah tekert középre, Böde Dániel pedig a védő szorongatásában fejelt gyengén Balajcza tenyerébe.

Lencse László mit hagytál ki?!

Tökéletes kiugratást kapott az Újpest csatára, de a 16-os vonaláról mellé emelt a korábbi felcsúti focista. Óriási ziccer maradt ki.

Olvasói sztorik