Foci

Jürgen Klopp szerint a Liverpool jut az elődöntőbe

Akik abban reménykedtek, hogy a Dortmund földbe döngöli az angol bajnokság középmezőnyében vegetáló Liverpoolt, azoknak csalódniuk kellett. A Mersey-parti gárda az odavágón abszolút partnere volt Thomas Tuchel együttesének, sőt a vezetést is ők szerezték a nagy reménység Divock Origi góljával (0-1). A második félidő elején Mats Hummels egyenlített (1-1) a győzelemhez a Pool állt közelebb, Weidenfeller azonban többször is bravúrral hárított, így maradt a döntetlen. Thomas Tuchel nem tulajdonít nagy jelentőséget az első meccsnek:

Nagyon izgatott vagyok, úgy érzem magam, mint egy kisgyerek. Egyébként nem hiszem, hogy az odavágó döntő tényező lenne, azért vagyunk itt, hogy támadjunk.

A Dortmundnál komolyan veszik a negyeddöntő visszavágóját, máskülönben nem fordulhatott volna elő, hogy a hétvégi Schalke elleni rangadón Marco Reus,  Pierre-Emerick Aubameyang és Henrikh Mkhitaryan is a kispadon üldögélve kezdi a mérkőzést, mely 2-2-es döntetlennel ért véget.  Kezd lassan tényleg elszállni a Dortmund esélye a bajnoki címre, nem úgy a Bajnokok Ligájára, hiszen a Borussia már biztos induló a 2016-17-es szezonban.

Ezzel a Liverpool szurkolók nem büszkélkedhetnek, sőt ha lenne rá módjuk inkább elrejtenék csapatuk bajnoki szereplését az egész világ, de legalábbis a heccelő kollégák elől. Jürgen Klopp fiai a 8. helyen szerénykednek a bajnokságban, a hétvégén számukra nem jellemző módon verték magabiztosan 4-1-re a Stoke City csapatát. Sheyi Ojo és Kevin Stewart is kezdett azon a meccsen, Origi pedig duplázott, így ha nem sérül meg addig, akkor ismét ő riogathatja a fekete-sárgák szurkolóit. 

Ez az a pillanat, mikor nem hibázhatunk. A bátorság a legfontosabb ebben a helyzetben, azt gondolom ezzel nem lesz gond. Képesek vagyunk arra, hogy bejussunk az elődöntőbe.

-nyilatkozta Jürgen Klopp.

Az első mérkőzés bizonyította, hogy a sokak által lesajnált Liverpool játékminőségben felveszi a versenyt a németekkel, akiknek gőzerővel támadniuk kell, ha pályára lépnének az elődöntőben. Az Európa Liga alapvetően a Liverpoolnak lehet fontosabb, a bajnokságban már csak papíron van esélyük a negyedik helyre, az Európa Ligában viszont egy esetleges továbbjutással első számú esélyesnek léphetnek előre. Az idei szezonban tizenegy játéknap alatt senki sem tudta legyőzni őket, ha ezúttal sem kapnak ki nagy bajba nem kerülhetnek. Kivéve ha gólzáporba torkollik a mérkőzés, melyre azért tegyük a szívünkre a kezünket, minden esély megvan. 

A spanyol csatát az utóbbi két kiírás győztese, a Sevilla várhatja nyert helyzetből, hiszen, 2-1-es előnyről indulnak neki a visszavágónak a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban.

A Shakhtar Donetsk hasonlóan irigylésre méltó helyzetből veszi célba a legjobb négy mezőnyét, hiszen ők is 2-1-re győztek a Braga otthonában.

A Villareal Prágában tehet azért, hogy az elődöntő csapatainak 50 százaléka spanyol csapat legyen, ehhez nem szabad vereséget szenvedniük a Sparta Praha stadionjában.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:

Liverpool – Borussia Dortmund 21:05
Az első mérkőzésen: 1-1

Sevilla – Athletic Bilbao 21:05
Az első mérkőzésen:1-2

Shakhtar Donetsk – Braga 21:05
Az első mérkőzésen: 1-2

Sparta Praha – Villareal 21:05
Az első mérkőzésen: 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik