Foci

Mozgalmas meccsen ikszelt a Liverpool Dortmundban

Jürgen Klopp elégedett lehet a nagy visszatéréssel, 1-1-ről várja a negyeddöntő visszavágóját a csapata.

Az ínyencek már a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének sorsolása után izgatottan dörzsölhették a tenyerüket, összekerült ugyanis a Borussia Dortmund és a Liverpool, Jürgen Klopp előző és jelenlegi klubja. A két csapat nem is okozott csalódást a németországi odavágón, izgalmas meccset hoztak össze a felek.

Az első félidő nagy részében a Dortmund tűnt valamivel veszélyesebbnek, gólt azonban a Pool szerzett, Origi lépett ki a védők között, majd higgadtan értékesítette a helyzetet. Sőt, a belga játékos a szünet előtt meg is duplázhatta volna az angolok előnyét, de Weidenfellerbe lőtt.

Origi gólja:

A második játékrészt a lehető legjobban kezdte a Borussia, góllal: Hummels emelkedett a legmagasabbra egy középre ívelt labdánál, Mignolet csak beleérni tudott a fejes után a labdába, védeni már nem sikerült neki.

Hummels egyenlített:

Ezután Weidenfeller percei következtek, gyors egymásutánban mutatott be három bravúrt. Nyíltsisakos maradt a meccs, mind a két oldalon akadtak helyzetek, nem elégedettek meg a döntetlennel a csapatok. Több gól ugyanakkor nem született, 1-1-ről folytatják majd a csapatok. Az eredménnyel a Liverpool lehet elégedettebb.

Ami a többi meccset illeti, az Athletic Bilbao otthon kapott ki 2-1-re a címvédő Sevillától, pedig a hazaiak vezettek még az élete formáját mutató Aduriznak köszönhetően. A Sahtar Donyeck idegenben került előnybe, az ukrán kirakatcsapat 2-1-re nyert a Braga otthonában, a portugáloktól bravúrra lenne szükség, ha tovább akarnak jutni.

A Villarreal otthon verte 2-1-re a Sparta Prahát, de ez az eredmény a cseheknek sem rossz. A meccs első gólja egyébként emlékezetes volt, erről itt írtunk bővebben.

Eredmények – Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzések

Borussia Dortmund (német) – Liverpool (angol) 1-1 (0-1)

Villarreal (spanyol) – Sparta Praha (cseh) 2-1 (1-1)

Athletic Bilbao (spanyol) – Sevilla (spanyol) 1-2 (0-0)

Braga (portugál) – Sahtar Donyeck (ukrán) 1-2 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik