Foci

Neymar alapfizetése nem olyan nagy extra, na de a bónuszok…

A Football Leaks erősen indította a hetet, ezúttal Neymar szerződését szivárogtatta ki a portál. A legfontosabb kérdésre, azaz, hogy a brazil mennyiért lett a katalán sztárcsapat játékosa, nem kapjuk meg a választ. A 13 oldalas – egyébként unalmasan induló – kontraktus azonban így is tartogat érdekességeket. Íme:

  • Neymar 8,5 millió eurót kapott aláírási összegként;
  • öt év alatt (2013-2018-ig, amíg a szerződése tart) 45,9 millió eurót keres minimum;
  • elég komoly bónuszok ütik a markát: ha a meccsek 60 százalékán pályára lép bő 1 millió, a Bajnokok Ligája főtáblára kerülésért (selejtező nélkül) 637 ezer, csoportkörből továbbjutás esetén 425 ezer, az Aranylabda elnyerésekor szintén 425 ezer, bajnoki címnél 637 ezer, BL-győzelem esetén pedig 850 ezer eurót kap;
  • ha a kupával van meg a duplázás, akkor 850 ezer, ha a BL-lel, akkor 1,062 millió eurót tehet zsebre, a triplázás pedig 1,7 millió eurós bónuszt jelent;
  • a kivásárlási ára 190 millió euró, azaz 59 milliárd forint.

Ehhez Neymarnak a jó játék mellett vigyáznia kell magára, például nem síelhet és nem motorozhat. Bár ez annyira nem meglepő, a focistáknak általában tiltottak azok a dolgok, amiben megsérülhetnek és valljuk meg, ez teljesen érthető.

A brazilnak ezeken felül nem csak a csapatba kell kutyakötelessége megtanulni katalánul, hogy minél jobban beilleszkedjen a helyi kultúrába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik