Foci

Elszállt az Arsenal? Álomkezdés után botlás

Az Arsenal labdarúgócsapatának nyernie kellett volna ahhoz londoni riválisa, a West Ham United otthonában, hogy életben tartsa a bajnoki címről szövögetett álmait. Az Ágyúsok jól is kezdték a szombati meccset, előbb Özil, majd Sanchez fejezett be góllal egy-egy vendégakciót – igaz, a hazaiaknak volt egy tévesen meg nem adott találata.

Özil szerezte a találkozó első gólját:

Ha bárki azt hitte volna az Arsenal oldaláról, hogy ezzel zsebben is van a meccs, az tévedett. Merthogy a Kalapácsosok szenzációs hajrát vágtak ki a félidő végén, Andy Carroll kétszer villant, 2-2-vel mentek szünetre a csapatok.

Andy Carroll még a szünet előtt egyenlített:

Sőt, a hórihorgas angol támadó a második játékrész kezdetén ott folytatta, ahol az első végén abbahagyta, az 52. percben már vezetést szerzett a West Hamnek. Nehezen éledt fel az Arsenal, de csak összejött az egyenlítés, Koscielny volt jókor jó helyen és védő létére meglepően határozott volt a kapu előterében.

Kosicelny gólja egy pontot ért az Arsenalnak:

Több fordulatot már nem tartogatott a mérkőzés, igaz, így sem panaszkodhatunk, sőt: emlékezetes 90 perc volt. A pontszerzésnek talán az Arsenal örülhet inkább, bár így is tíz pont hátrányban vannak a listavezető Leicester Cityvel szemben, azaz kis túlzással már csak a csodában bízhat az Arsenal.

Eredmény – Premier League, 33. forduló

West Ham United – Arsenal 3-3 (2-2)

Gólszerzők: Carroll (44., 45+2., 52.) illetve Özil (18.), Sanchez (35.), Koscielny (70.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik