Foci

Pakson nem akartak ekkora stadiont

Inkább a város méreteinek megfelelő létesítményt szerettek volna, az UEFA követelményei azonban mások.

A tervezettnél előbb, már áprilisban elkezdődik az 1,4 milliárdos paksi stadion építése, amely 2017. szeptember 30-ig készül el három lépcsőben. A tervek szerint a munkálatok a Paksi FC hazai mérkőzéseit nem fogják befolyásolni.

Elbert Gábor, a tolnaiak klubigazgatója volt a Sport TV Mai Helyzet c. műsorának vendégek szerdán, azt mondta, brit stadionokra hasonlító, abszolút funkcionális, 4500 ülőhelyes stadion lesz az új létesítmény, megspékelve egy párszáz férőhelyes vendégszektorral, ahol állóhelyek is lesznek. Ezt írja elő az UEFA, ha egy csapat az Európa Liga-selejtezőben és a playoffban otthon szeretné játszani a mérkőzéseit.

Nem akartunk ekkora stadiont, nem titok ez. Mi paksi méretekben, 3000-3500 nézőben gondolkoztunk. Ez egy 18-19 ezres város, tehát ha 1800-1900 néző van, az azt jelenti, hogy a lakosság 10 százaléka ott van

– mondta Elbert, aki szerint a Paksi FC a kormányt, az önkormányzatot sem akarta olyan helyzetbe hozni, hogy van egy új stadion, eljut újra az EL-be és máshol kénytelen játszania mérkőzéseit.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik