Foci

Két vereség után győzött az Újpest

Négy év után kapott ki a Honvéd a IV. kerületben.

Szerda délután, nem éppen közönségbarát időpontban rendezték a 201. Újpest-Honvéd derbit az OTP Bank Liga 29. fordulójában. A lilák a legutóbbi két mérkőzésüket elveszítették a Békéscsaba és a Vasas ellen, míg a kispestiek zsinórban három győztes mérkőzésen voltak túl.

Az Újpest hamar megszerezhette volna a vezetést, de a remek indítás után kiugró Lencse elszórakozta a ziccert, pedig már a kapus mellett is elvitte a labdát. Az első félidő hátralévő részében mindkét oldalon akadt apróbb lehetőség, mielőtt megszületett a hazaiak vezető találata.

Lencse forgatta be a bizonytalan Lovricot, középre tett labdáját Balogh pofozta be közvetlen közelről (1-0).

A fordulást követően mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 64. percben eldőlt a mérkőzés. Bardhi és Mohl játszott össze a Honvéd tizenhatosának előterében, majd előbbi egy szép csel után kilőtte a bal alsót (2-0). A kétgólos előny birtokában kedvére kontrázhatott a Vignjevic-csapat, de újabb gól már nem született.

Az Újpest hazai pályán négy év után győzte le a kispestieket. A három pontnak köszönhetően a hazaiak visszaelőzték a Videotont és harmadikok, míg a Honvéd hetedik.

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Újpest – Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Gólszerző: Balogh (45+1.), Bardhi (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik