Foci

Mellbevágó vereséget szenvedett a Real a BL-ben

A harcosan küzdő Wolfsburg 2-0-s előnybe került a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A kiesés szélén a Real Madrid.

A másik meccsen

Ibra bohózatba illő gólja ellenére sem nyert a PSG

A Real Madrid egy győztes El Clásicóval hangolt a Wolfsburg elleni, idegenbeli fellépésre a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén. Cristiano Ronaldo már a 2. percben be is talált a németek kapujába, azonban a játékvezető – jogosan – les miatt nem adta meg a gólt. Nem sokkal később Benzema hagyott ki egy ziccert.

Ami ezután következett, arra talán a wolfsburgi drukkerek sem számítottak.

A bátran játszó hazaiak szerencsés körülmények között jutottak büntetőhöz a 17. percben: Schürrle kapott labdát a tizenhatoson belül, Casemiro pedig összeakasztotta a lábát. Rodriguez értékesítette a tizenegyest. Keylor Navas ebben a szezonban először kapott gólt a BL-ben, 738 perc után kapitulált.

Rodriguez gólja:

Talán fel sem ocsúdott a sokkból a Real Madrid, amikor már kettővel vezetett a Wolfsburg. A 25. percben gyönyörű támadást vezetett a házigazda, a sakk-mattra játszott helyzet végén Arnold lőtt a hálóba.

A folytatásban semmi sem jött össze a Realnak. Volt egy újabb nagy helyzete Benzemának, ám tőle szokatlan módon csúnyán a kapu mellé fejelt. A francia támadót ráadásul sérülés miatt le is kellett cserélni a 41. percben.

A második játékrész kezdetén a Real Madrid mindent megtett a szépítés érdekében, de elég sok hibával játszottak a spanyolok, így igazán nagy helyzetet nem sikerült kiharcolniuk. Nem úgy a Wolfsburgnak, Schürrle előtt két nagy lehetőség is adódott, egyikkel sem tudott élni. A második után egyébként egy nagy kakaskodás alakult ki, Marcelo és Arnold kezdték, beszálltak a többiek is, Bale és Arnold kapott végül sárgát.

A 73. percben nagyon közel járt a gólhoz a Real, Ronaldo kapott remek kiugratást, kissé kisodródott ugyan, de még így is nagy helyzetben volt, Benaglio kapus azonban újabb bravúrt mutatott be.

Ezen a meccsen amúgy minden megtörtént: a 82. percben egy szurkoló szaladt a pályára, a rendezők pedig hiába üldözték, csak hosszas kergetés után tudták elkapni.

A hajrá pont úgy zajlott, ahogy a mérkőzés szinte egésze, a Real erőtlenül támadott, a Wolfsburg pedig fegyelmezetten védekezett és leste, hogy mikor tud kontrázni, a lefújásig Navasnak kellett még egy nagy védést bemutatnia.A madridiak végül nem tudtak szépíteni sem, és elszenvedték az első vereségüket a BL mostani kiírásában.

Nagyobb baj számukra, hogy 2-0-s hátrányból várják a jövő heti visszavágót.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Wolfsburg (német) – Real Madrid (spanyol) 2-0 (2-0)

Gólszerzők: Rodriguez (18. – 11-esből), Arnold (25.)

Olvasói sztorik