Foci

Tíz emberrel nyert a Real a Nou Campban

Tétje igazándiból már nem volt a szombat esti El Clásicónak, hisz a Barcelona tetemes előnnyel vezeti a bajnokságot és nehezen elképzelhető, hogy madridi üldözői be tudják érni az éllovast a hátralévő – ezzel együtt – nyolc fordulóban. A két csapat nagy múltú rivalizálása miatt ugyanakkor mégis pikánsnak ígérkezett az összecsapás.

A meccs első komoly lehetősége a házigazda előtt adódott, Suárez viszont képtelen volt közelről az üres kapuba passzolni.

Szűk negyed órával később Messivel szemben szabálytalankodott látványosan Sergio Ramos a 16-os vonalán, a sporti azonban tovább engedte a játékot. Érdekesség, hogy a spanyol bekknek ekkor már volt egy sárga lapja.

A térfélcserét követően ismét Sergio Ramos került a középpontba, miután csúnyán lekönyökölte Daniel Alvest egy ártatlan szituációban. A bíró ezt sem szúrta ki, a Real védője másodszor is megúszta a kiállítást.

A térfélcserét követően tovább nyomott a Barca, Messi parádés átemelésénél viszont Navas még megmentette csapatát a góltól.

A szögletnél viszont már a kapus sem tudott segíteni, Piqué bombaerős fejese az alsó sarokban landolt, megszerezte a vezetést a katalán különítmény.

Sokáig nem focizhattak előnyben Luis Enrique tanítványa: Benzema hat perccel később látványos mozdulattal továbbított a hálóba.

A hajrára felpörögtek az események. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Bale talált a barcelonai ketrecbe, a találatot viszont szabálytalanság miatt nem adták meg.

Nem sokkal később Ramos csak megkapta a második sárga lapját. Olyan látványosan rúgta fel Suárezt, hogy nincs az az ember, aki ezt benézte volna.

És a slusszpoén csak ezután jött. A 85. percben a Real gyors kontrát vezetett, melynek végén Ronaldo higgadtan kezelte le a labdát, majd értékesítette a ziccerét.

A madridi győzelemmel a Barcelona előnye hat pontra csökkent az Atlético és hét a Királyi Gárda előtt a tabella élén.

Eredmény – Spanyol bajnokság, 31. forduló:

Barcelona-Real Madrid 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Piqué (56.) illetve Benzema (62.), Ronaldo (85.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik