Foci

A Valencia kirúgta Gary Neville-t – de miért most?

A Valencia labdarúgócsapatának vezetői szerdán jutottak el odáig, hogy kirúgják Gary Neville-t. A Manchester United és az angol válogatott korábbi ikonikus alakja 2015 decemberében érkezett, hogy segítsen a rosszul szereplő valenciai együttesen, de ez nem sikerült neki.

Neville irányításával a Valencia 16 bajnoki mérkőzésből mindössze hármat nyert meg, és a 14. helyre csúszott vissza a Primera Divisiónban, hat pontra van a kieső zónától. A csapat emellett előbb a Bajnokok Ligájától, majd az Európa Ligától és a Király Kupától is búcsúzott.

Mindezek fényében nem annyira meglepő, hogy útilaput kötöttek a talpára, jól láthatóan nem működöt ez a munkakapcsolat. Az már sokkal inkább fura, hogy miért éppen most, a válogatott elfoglaltság miatt a bajnokságok másfél hete szünetelnek, ezt akár múlt hétfőn is megléphette volna a klub.

Lehet amúgy pont a válogatott szünet miatt csúszott a bejelentés, merthogy Neville az angol nemzeti együttes mellett is edzősködik, Roy Hodgson segítője, a Valencia pedig feltehetően nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni. Az angolok előbb Németországban nyertek felkészülési meccsen, majd otthon kaptak ki kedden 2-1-re a hollandoktól.

Neville helyét a szezon végéig Pako Ayestaran veszi át. Szombaton, a Las Palmas ellen debütálhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik