Foci

Vardy álomgólt lőtt, 0-2-ről nyertek az angolok Berlinben

Kilencedik fellépésén is veretlen maradt Anglia a német fővárosban.

A csütörtöki olasz-spanyol után szombat estére is jutott egy igazán pikánsnak ígérkező válogatott mérkőzés, Berlinben az aktuális világbajnok, Németország fogadta Angliát. Az angoloknál nem volt sérülés miatt Joe Hart, Wayne Rooney és Raheem Sterling sem, viszont az új csodagyerek, Delle Alli ott volt a kezdőben.

A mérkőzés elején a mindkét védelem oszlopa, Gary Cahill és Mats Hummels is veszélyeztetett, de gól ekkor még nem született. A 27. percben a nagy visszatérő, Mario Gomez a kapuba talált, de Gianluca Rocchi játékvezető asszisztense intése lest jelzett, tévesen.

A félidő előtt két perccel aztán megszerezték a vezetést a házigazdák. Toni Kroos vállalkozott 22 méterről, a labda pedig a rövid alsóban kötött ki (1-0). Jack Butland kapus későn mozdult a labdára, mentségére szóljon, hogy ekkor már sérült volt, az eset után le is kellett cserélni.

A fordulást követően megduplázta előnyét a német válogatott. Sami Khedira mesterien ívelt az ötös jobb sarkára, Mario Gomez pedig két védő között a bal sarokba bólintott (2-0).

Anglia nem adta, tovább folytatta letámadását, amellyel többször is zavarba tudta hozni a hazaiakat. Gomez gólja után négy perccel a Premier League góllövőlistáját vezető Harry Kane Jordan Henderson szöglete után egy sarkazással két védőt is becsapott, majd kilőtte a hosszú alsót (2-1).

A 71. percben érkezett a Leicester City gólfelelőse, Jamie Vardy, aki nem is tétlenkedett sokáig. Nathaniel Clyne jobb oldali beadása sarokkal vette be Manuel Neuer kapuját (2-2).

Az egyenlítés után három meccslabdája is volt az angol nemzeti együttesnek, amelyből az utolsót ki  is használták. Egy szögletrúgás után Eric Dier megelőzte az 50. válogatottságát ünneplő André Schürrlét, és a kapuba fejelt (2-3).

A Háromoroszlánosok eddig kilencszer léptek fel Berlinben, ahol továbbra is veretlenek. Három döntetlen mellett ez volt a hatodik sikerük.

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

Németország – Anglia 2-3 (1-0)
Gólszerző: Kroos (43.), Gomez (57.) ill. Kane (61.), Vardy (74.), Dier (90+1.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik