Élő Foci

Dzsudzsák szép góljának köszönhetően ikszeltünk a horvátokkal

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Horvátországgal mérkőzött meg már a nyári Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében.A találkozó előtt a válogatott tagjai egy transzparenssel mondtak köszönetet a szurkolóknak.

Fotó: Twitter/MLSZ
Fotó: Twitter/MLSZ

A sérülésekkel sújtott horvát csapat az első félidőben jobban játszott, majd Mandzukic a 29. percben gólra váltotta a találkozó addigi legnagyobb helyzetét. A magyar csapat legígéretesebb lehetősége Kleinheisler előtt adódott, aki a 42. percben próbálkozott távolról, de a horvát kapus védeni tudott.

Mandzukic találata:

A második félidőben Németh, Priskin és Nagy hagyta el a pályát, a helyükre Nikolics, Szalai és Elek érkezett, ez a húzása pedig bejött Bernd Storcknak, felpörgött a magyar csapat játéka. Válogatottunk rá tudta erőltetni akaratát a horvát csapatra,

a 79. percben pedig sikerült is egyenlíteni, Dzsudzsák 23 méterről tekert a kapuba szabadrúgásból.

Dzsudzsák gólja:

A hajrában egyértelműen a mieinknél volt a momentum, ám újabb gólt nem sikerült szerezni. Az 1-1-es végeredmény összességében igazságosnak mondható, az első félidőben a horvátok, a másodikban a magyarok voltak a jobbak. Ante Cacic irányításával először nem nyert a horvát válogatott.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Groupama Aréna, 20 300 néző, v.: Radek Prihoda (cseh)

Magyarország – Horvátország 1-1 (0-1)

Magyarország: Dibusz Dénes (Bogdán Ádám, a szünetben) – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Korhut Mihály – Nagy Ádám (Elek Ákos, a szünetben), Gera Zoltán – Németh Krisztián (Nikolics Nemanja, a szünetben), Kleinheisler László (Böde Dániel, 80.), Dzsudzsák Balázs (Stieber Zoltán, 82.) – Priskin Tamás (Szalai Ádám, a szünetben)

Horvátország: Lovre Kalinic – Vedran Corluka, Domagoj Vida, Gordon Schildenfeld, Sime Vrsaljko – Luka Modric, Domagoj Antolic, Mateo Kovacic (Darijo Srna, 76.) – Marcelo Brozovic, Mario Mandzukic, Ivan Perisic

Gólszerző: Dzsudzsák (79.) illetve Mandzukic (29.)

Sárga lap: Szalai (81.), Korhut (89.) illetve Corluka (45+2.), Vida (49.), Perisic (63.)

Piros lap:

FRISSÍTÉS

Vége!

A második félidőben bátran játszó magyar válogatott igazságos, 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal.

Vida maradt lent

A 88. percben Szalai taposott rá a horvát játékos lábára, a védő az oldalvonalon kívül fekszik, tíz emberrel a vendégek.

Mi festünk jobban

A hajrában a momentum egyértelműen nálunk van, a horvátok játéka kissé szétesett. Időnként össze is vesznek a vendégjátékosok.

Dzsudzsák kiegyenlített!

A 79. percben mi végezhettünk el szabadrúgást, Dzsudzsák állt a labda mögé és 23 méterről a kapuba a tekert!

Óriási horvát helyzet maradt ki

A 77. percben a nemrég beállt Srna lőtt kapura szabadrúgásból, 17 méterről, ám ha centikkel is, de eltévesztette a kaput. Szerencsére.

Dzsudzsák lőhetett szabadrúgásból

A labda azonban elakadt a sorfalban és az egyik horvát védőhöz pattant, aki annak rendje és módja szerint ki is bikázta a mezőnybe. A 61. percben történt mindez.

Beszorult a horvát csapat

Jól játszunk egyelőre a második félidőben, ez pedig nem ízlik a horvátoknak. Az 58. percben egy szöglet után Kleinheislernek volt egy ígéretes lövése, de az egyik védőről levágódott a labda.

Pofás magyar támadás

Az 54. percben szépen építette fel a támadását a magyar csapat, de Elektől sajnos elpattant a labda a végén. Pedig Nikolics labdalevétele és Kleinheisler lefordulása élményszámba ment.

Vida kapott sárgát

Kézzel akadályozta meg, hogy Elek – rabonás! – passza célba jusson.

Elkezdődött a második félidő!

A második játékrészben Bogdán Ádám kapuban, Németh Krisztián és Priskin Tamás nem jött már ki a folytatásra, Nikolics Nemanja és Szalai Ádám váltotta őket. Nagy Ádám helyén Elek Ákos folytatja.

Vége az első félidőnek

Dzsudzsák Balázs végzett még el egy szabadrúgást a 47. percben, Mandzukic azonban kifejelte a labdát. Ez volt a játékrész utolsó momentuma, a horvátok 1-0-ra vezetnek, az egyetlen igazán nagy helyzetüket belőtték. Nemsokára folytatjuk.

Nagyot védett a horvát kapus

Labdaszerzés után Kleinheisler lőtt távolról a 43. percben, Kalinic védte a bal alsóba tartó labdát. A kisszögletből lest csináltunk…

Olvasói sztorik