Élő Foci

Dzsudzsák szép góljának köszönhetően ikszeltünk a horvátokkal

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Horvátországgal mérkőzött meg már a nyári Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében.A találkozó előtt a válogatott tagjai egy transzparenssel mondtak köszönetet a szurkolóknak.

Fotó: Twitter/MLSZ
Fotó: Twitter/MLSZ

A sérülésekkel sújtott horvát csapat az első félidőben jobban játszott, majd Mandzukic a 29. percben gólra váltotta a találkozó addigi legnagyobb helyzetét. A magyar csapat legígéretesebb lehetősége Kleinheisler előtt adódott, aki a 42. percben próbálkozott távolról, de a horvát kapus védeni tudott.

Mandzukic találata:

A második félidőben Németh, Priskin és Nagy hagyta el a pályát, a helyükre Nikolics, Szalai és Elek érkezett, ez a húzása pedig bejött Bernd Storcknak, felpörgött a magyar csapat játéka. Válogatottunk rá tudta erőltetni akaratát a horvát csapatra,

a 79. percben pedig sikerült is egyenlíteni, Dzsudzsák 23 méterről tekert a kapuba szabadrúgásból.

Dzsudzsák gólja:

A hajrában egyértelműen a mieinknél volt a momentum, ám újabb gólt nem sikerült szerezni. Az 1-1-es végeredmény összességében igazságosnak mondható, az első félidőben a horvátok, a másodikban a magyarok voltak a jobbak. Ante Cacic irányításával először nem nyert a horvát válogatott.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Groupama Aréna, 20 300 néző, v.: Radek Prihoda (cseh)

Magyarország – Horvátország 1-1 (0-1)

Magyarország: Dibusz Dénes (Bogdán Ádám, a szünetben) – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Korhut Mihály – Nagy Ádám (Elek Ákos, a szünetben), Gera Zoltán – Németh Krisztián (Nikolics Nemanja, a szünetben), Kleinheisler László (Böde Dániel, 80.), Dzsudzsák Balázs (Stieber Zoltán, 82.) – Priskin Tamás (Szalai Ádám, a szünetben)

Horvátország: Lovre Kalinic – Vedran Corluka, Domagoj Vida, Gordon Schildenfeld, Sime Vrsaljko – Luka Modric, Domagoj Antolic, Mateo Kovacic (Darijo Srna, 76.) – Marcelo Brozovic, Mario Mandzukic, Ivan Perisic

Gólszerző: Dzsudzsák (79.) illetve Mandzukic (29.)

Sárga lap: Szalai (81.), Korhut (89.) illetve Corluka (45+2.), Vida (49.), Perisic (63.)

Piros lap:

FRISSÍTÉS

Perisic bombázott kapura

A 41. percben a szélső tolt egyet befelé a labdán, majd a tizenhatoson kívülről kapura lőtt, nem sokkal ment fölé. Dibusz rajta volt egyébként, vélhetően védett volna.

Vezet Horvátország!

A találkozó 29. percében megszerezték a vezerést a horvátok. Perisic adta középre a labdát, a védők mögül kibújó Mandzukic pedig közelről nem hibázott.

27. perc, újabb magyar helyzet

Egy középpályán szerzett labdával Priskin lódult meg, nagyjából 20 méterről lőtt, de eléggé mellé ment.

Kleinheisler lőtt távolról

A fiatal támadó jó 20 méterről vette célba a kaput a 23. percben, de erőtlen kísérlete a kapu mellé ment.

Brozovic gondolt egy merészet...

és tizenhatoson kívülről megpróbálta a hosszú felsőbe emelni a labdát a 20. percben, de a kapu fölé lőtt. Dibusz ugyan kissé kint állt, de résen volt.

Priskin húzza a lábát

A magyar ék csatázott a labdáért, majd fájdalmas arccal elterült a földön. A térdét fájlalja, az oldalvonal mellett ápolják tovább.

Az első komolyabb magyar helyzet

A 11. percben jegyezhettük fel, Dzsudzsák adott középre, Németh érkezett nagy rössel, a horvát védelem nagyot mentett. A sarokrúgás ezúttal sem volt az igazi.

Letelt az első tíz perc

Ahogy mondani szokás, tapogatózó a játék. Egyelőre egyik csapat sem vállalt túl nagy kockázatot.

Sérülés

A 7. percben Domagoj Vida maradt lent, Dzsudzsák belépője után kért ápolást.

Miénk az első szöglet

Németh harcolta ki, Kleinheisler végezte el a 3. percben. A Werder támadója Dzsudzsáknak gurította le a labdát, majd miután visszakapta, egy szép csellel becsapta védőjét, de aztán rossz vont a beadása.

Megy a meccs!

Verebes Józsefre és a brüsszeli áldozatokra emlékeztek a kezdő sípszó előtt. Piros.fehér-zöldben a magyarok, kékben a horvátok.

Kedves gesztus a csapattól

A játékosok egy transzparenssel üzenték, a szurkolók nélkül nem jött volna össze az Eb-kvalifikáció. A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs szóban is köszönetet mondott.

Elnökök egymás között

Csányi Sándor MLSZ-elnök és Davor Suker, a horvát szövetség első embere is ott van a Groupama Arénában. Az MLSZ Facebook-oldalának fotója.

Fotó: Facebook/MLSZ
Fotó: Facebook/MLSZ

Így kezd a magyar csapat!

Dibusz Dénes – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Gera Zoltán – Németh Krisztián, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs – Priskin Tamás

Olvasói sztorik