Foci

Új stadionba költözhet Dárdai Pál csapata

A sikeres szereplésnek köszönhetően újra felvetődött, hogy új, modern stadionba költözzön a Hertha.

Jelenleg Dárdai Pál csapata a meccset a berlini Olimpiai Stadionban játssza, amit az 1936-os berlini ötkarikás játékokra építették. A leginkább a mi Nép vagy egy ideje Puskás Stadionunkra hasonlító építmény azóta több ráncfelvarráson ment keresztül. A 74 475 férőhelyes monstrumban rendezik a Hertha meccseit valamint rendszeresen itt kerül sor a Német Kupa-döntőre is.

Az ember azt gondolná, ennél patinásabb, jobb otthon nem is kellhet a város legnépszerűbb csapatának, oszt tessék, Berlinben már érik az új stadionprojekt – ezt Michael Preetz, a Hertha klubmenedzsere nyilatkozta a Kickernek.

 

A Hertha meccsein a jó szereplésnek is köszönhetően ugyan emelkedik az átlagnézőszám, de ettől még a Bundesligában ez a stadion a legkevésbé kihasznált. Túl nagy és elavult, értsd ez alatt azt, hogy ma már a labdarúgó stadionokat nem öleli körbe atlétikai pálya, mert a közönség úgy nincs kézzel fogható közelségben a játékosokhoz.

bz-berlin.de
Az olimpiai stadion modernizálására különböző tervek készültek már Forrás: bz-berlin.de

A stadion lecserélése már 2008-ban is felvetődött, akkor készítettek a szakemberek egy megvalósítási tervet, de aztán ezt félretették. Az új stadion kb hatvanezer fős és atlétikai pálya nélküli klasszikus futballstadion lenne. Így a lelátó sokkal közelebb kerülne a pályához, ami sokkal hangulatosabbá tenné Dárdaiék és a belini szurkolók számára a hazai pályát.

A Herthának 2017-ben jár le a bérleti díja, de ezt még nagy valószínűséggel meghosszabbítják.

Érdekesség, hogy magyar sikerek miatt épült már stadion. Kubala László jó teljesítménye is kellett ahhoz, hogy 1957-re Barcelonában elkészüljön a ma is használt Camp Nou. Kubalának ma szobra is van a stadionban. Kérdés, Dárdai is kap-e idővel szobrot az új Berlini arénához?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik